ADANA'da geçimsizlik nedeniyle baba evine dönen eşi, 4.5 aylık hamile 20 yaşındaki Burcu Çiftçi'yi, barışma teklifini kabul etmeyince tabancayla öldürdüğü iddiasıyla firari 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi hakkında, 'kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay geçen 10 Eylül günü gece saatlerinde, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Küçükoba Mezarlığı yakınlarındaki tarlada meydana geldi. Tatlı imalatçısı Mehmet Çiftçi ile 5 yıl önce kaçarak evlenen 1 çocuk annesi Burcu Çiftçi,  birkaç hafta önce kendisini aşırı kıskanan eşiyle tartışıp, babası Tezer Ö.'nün evine döndü. Daha önce aynı nedenle 2 kez yollarını ayırmaya kalkan ve aile büyüklerinin araya girmesiyle barışan Mehmet Çiftçi, olay günü kayınpederinin evine giderek eşi Burcu'ya yeniden barışma teklif etti.

HAMİLE OLDUĞU SAPTANDI

Kendi işyerinde çalıştırdığı 20 yaşındaki Mustafa Macir ile birlikte eşini Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evden alıp, bir çorbacıya giden Mehmet Çiftçi, daha sonra Mustafa Macir'i yolda indirip, eşini Küçükoba Mezarlığı yakınındaki tarlaya götürdü. Mehmet Çiftçi, eşinin yine barışma teklifini kabul etmemesi üzerine, ruhsatsız tabancasını çıkarıp kurşun yağdırdı. Mevhmet Çiftçi kaçarken, ağır yaralanan Burcu Çiftçi, ambulansla hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Burcu Çiftçi'nin otopsisinde 4.5 aylık hamile olduğu saptandı.

'KIZIMI ENİŞTEME BIRAK'

Cinayetle ilgili çalışmasını sürdüren polisler, Mehmet Çiftçi ile görüştüğünü belirledikleri Mustafa Macir'i gözaltına aldı. Mehmet Çiftçi'nin cinayetten sonra Mustafa Macir ile buluştuğu, 4 yaşındaki kızı Mısra'yı ve olayda kullandığı otomobili verip, "Kızımı eniştem F.T.'ye, arabayı da Adana Oto Center'a bırak" dediğini belirledi. Küçük kız polislerce bulunduğu yerden alınıp, yuvaya teslim edildi.

VAN'A GİTMİŞ

Polis, şüpheli Mehmet Çiftçi'nin para karşılığında 25 yaşındaki Tahir Salman ve 23 yaşındaki Ferat Fırat ile anlaşarak kendisini otomobil ile Van'a götürttüğünü de saptadı. Gözaltına alınan şüphelilerden Mustafa Macir, nöbetçi savcılıkta suçlamaları kabul etmeyerek, "Mehmet Çiftçi yolda beni indirip, eşini annesine bıraktıktan sonra geleceğini söyleyerek beklememi istedi. Yarım saat sonra geldi, panik halindeydi. Arabaya bindik. Havaalanına yakın bir yola geldik. Orada onu bir taksi bekliyordu. Taksiye binip, 'Kızımı al, eniştem gile bırak' dedi. Kızını eniştesine bıraktım, arabayı Oto Center'a götürürken polisler beni aldı" diye ifade verdi. Mustafa Macir, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

DAHA ÖNCE DE BOŞANMA DAVASI AÇMIŞ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, firari Mehmet Çiftçi hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, tutuklu Mustafa Macir ile tutuksuz şüpheliler Tahir Salman ve Ferat Fırat hakkında da 'kasten öldürmeye yardım' suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, ölen Burcu Çiftçi'nin şiddet gördüğü eşinden boşanmak için dava açtığı ve sonrasında vazgeçtiğine yer verildi. Mehmet Çiftçi'nin cinayeti tasarlayarak işlediğine değinilen iddianamede Mustafa Macir, Tahir Salman ve Ferat Fırat'ın da olayda şüpheliye yardım ettikleri kaydedildi.

Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.