Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastaları, Onkoloji bölümünde uzman doktor kalmadığını belirterek tepki gösterdi. Olayı doğrulayan CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, hastanede görevli iki uzmanın tayinin çıktığını ve uzman doktor talep ettiklerini söyledi.

Celal Bayar Üniversite Hafsa Sultan Hastanesi'nde kanser tedavisi gören hasta ve onlara destek olan yakınları, Onkoloji Bölümü'nde uzman doktorun olmadığını belirterek tepkilerini dile getirdi. Bir an önce hastaneye uzman doktoru tayin edilmesi çağrısı yaptı.

 

HASTA VE YAKINLARI ENDİŞELİ

Demirci İlçesi'nden her hafta eşini tedavisi için üniversite hastanesine getirdiğini ifade eden Akif Gedik, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. Onkoloji Bölümü'nde kanser hastalarının tedavilerinin asistanlar tarafından yürütüldüğünü belirten Gedik, "İki uzman doktor vardı. Ama tayinleri çıkınca doktorsuz kaldık. Sadece asistan doktorlar var, uzman doktorlar yok. Biz doktorların gitmemesi için bin 500 imza topladık. Ama imzalarımız işe yaramadı. Eşim yumurtalık kanseri, kemoterapi görüyor. Uzman doktor kalmayınca perişan olduk" dedi. Eşinin 10 yıldır kanser tedavisi gördüğünü dile getiren Gedik, "Hastane başhekimliğine şikayette bulunduğum ancak çözüm bulunamadı. Eşimin hastalığının geriye dönüş yapmasından korkuyorum. Çünkü tedavisi uzman ellerde yürümüyor. Çok endişeliyiz. Onkoloji bölümündeki hasta sayısı da bu yüzden azaldı. Uzman doktor istiyoruz" dedi. Onkoloji bölümünün başında iki asistandan hariç doçent bir doktorun olduğunu kaydeden Gedik, "4 yıldır burada tedavimiz devam ediyor. Ama daha bölüm sorumlusunun yüzünü görmedim. Biz hayatımızı uzman ellere teslim etmek istiyoruz. Üniversite hastanesi böyle olmaz" diye konuştu.

Meme kanseri tedavisi gören Gürkan İşcener de endişe içinde olduğunu söyledi. İşcener, "Hastalığımla ilgili birine bir şey sormak istesem, cevap verecek uzman doktor yok. Sadece asistanlar var ama doktor yok. Bu kadar ciddi bir hastalıkla savaşan bizlerin daha çok ilgiye ihtiyacı var. Bir an önce uzman doktor gelmesini istiyoruz" dedi.

ÜNİVERSİTE DEKANI: UZMAN DOKTOR TAYİNİ İSTİYORUZ

CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, olayı doğruladı. Onkoloji bölümlerinde ülke genelinde doktor azlığının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Var, "İki uzmanımızın tayini çıktı. Birinin burada kalması için sağlık bakanlığı ile direkt irtibata geçtik. Fakat tayini başka hastaneye çıktı. Bir doçent ve asistanlarla servis yürüyor. Uzman doktor tayini istiyoruz. Hasta çok, biz de zor durumdayız. Böyle giderse Onkoloji servisini kapatmak zorunda bile kalabiliriz" dedi.