Açıklama yapan Belediye Başkanı Melih Gökçek ihaleyi BELKO AİR'in kazandığını belirterek, HAVAŞ'ın yolcu taşımasının izinsiz olduğunu söyledi.

Esenboğa Havalimanı'na yolcu taşıyan HAVAŞ istasyonuna sabah saatlerinde gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler şirkete ait araçların taşımacılık yapmasına izin vermedi. Otobüslerin istasyondan çıkışı belediyeye ait çekiciler tarafından engellendi. Durumdan habersiz HAVAŞ istasyonuna gelen vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Uygulamaya tepki gösteren HAVAŞ yetkilileri "Uzun yıllardır yaptığımız gibi elimizdeki ruhsatlarla çalışmaya devam ettiğimizde bizi durdurdular. Yeni çıkan yasa gereği ya da ruhsatlardaki eksikliklerden dolayı eksik evrak bildirimi yapmadılar. -Bu kararı nasıl aldınız? Bize herhangi bir belge verin- dediğimizde ise 'Böyle bir evrak veremeyiz' dediler. Bize herhangi bir bildirim yapılmadı. Uçağını kaçıranlar var, mağdur olanlar var." dediler.

GÖKÇEK: HAVAŞ'IN TAŞIMA YETKİSİ YOK

HAVAŞ otobüslerinin kaldırılması üzerine bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BELKO AİR'in ihaleyi kazanarak yolcu taşıdığını, HAVAŞ'ın taşıma yetkisi olmadığını belirtti. Gökçek şöyle konuştu: “Biz yaklaşık 1 sene kadar önce yeni bir kanun çıkınca, ulaşım hattını doğrudan doruya bize ait olan şirketimiz BELKO'ya havale ettik. BELKO da açık ihale yaptı. Bu ihaleye de çok sayıda firma katıldı. Bu firmaların içerisinde HAVAŞ da vardı, şu anda ihaleyi alıp işleten firma da vardı. Ancak ihaleyi şu anda işleten firma aldı. Yaklaşık yılda bize eski parayla 4-5 trilyon lira civarında para ödüyor. Geçtiğimiz günlerde ihaleyi kazanan firma belediyeye ihtarname çekerek, ‘İhaleyi biz aldığımız halde, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), bizim hakkımızı korumuyor. HAVAŞ'a burada (havaalanı güzergahı) yolcu taşıma hakkı veriyor. Tazminat davası açacağız ve görevinizi kötüye kullanmanıza dair size ihtarda bulunacağız' diyerek bir yazı yazdılar. Bu yazıyı yazınca tabi biz mecburen HAVAŞ otobüslerini seferden kaldırmak zorunda kaldık. Çünkü HAVAŞ'ın herhangi bir yetkisi yok. İhaleyi kaybetti. İhaleyi kaybeden bir firmanın orada devam etmesi söz konusu olamaz.” CİHAN