Cengiz ALDEMİR/Sozcu.com.tr

Türkiye’de bu yıl 12. kez düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde Türk ve Alman milletvekilleri LGBTİ çocukların anneleriyle birlikte yürüdü. Elli bini aşkın kişinin katılımıyla Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar süren yürüyüşe CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir de destek verdi.

Alman milletvekillerinin de katıldığı Onur Yürüyüşü’nde Sol Parti’nin LGBTİ Politikaları sözcüsü Harald Petzold ve Mülteci Politikaları sözcüsü Hakan Taş da hazır bulundu.

LGBTİ çocuklarının hak ve hukuku için uzun yıllardır mücadele veren anne ve babaların oluşturduğu LİSTAG kortejiyle birlikte yürüyen Türk ve Alman milletvekilleri, ailelerin hikayesini anlatan “Benim Çocuğum” belgeselinin afişlerini taşıdılar. Homofobik ve cinsiyetçi nefrete karşı uluslararası dayanışmanın önemini vurgulayan Türk ve Alman milletvekilleri, Onur Yürüyüşü’ndeki birlikteliği diğer alanlarda da sürdüreceklerini ifade ettiler.

LİSTAG annelerinin talebinin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini de kapsayan bir nefret suçları yasası olduğunu belirten Erdemir, 5 Aralık 2012 tarihinde verdiği nefret suçları yasa teklifinin Hükümet engeline takıldığını hatırlattı. “Devlet seyirci kaldıkça homofobik nefret can almaya devam ediyor” diyen Erdemir, LİSTAG annelerinin inanç ve kararlılığından aldıkları güçle nefret suçları yasası mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.