Çatışmadan kaçan Suriyeliler sınıra yığıldı
Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)

Suriye'nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD militanları ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalardan kaçan yaklaşık 3 bin kişi, Türkiye sınırına yığılmaya başladı.



Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kalabalık Suriyeli grup için asker sınır hattında zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de IŞİD kontrolündeki Telabyad ile PYD kontrolündeki Kobani arasında bulunan Türkiye sınırındaki köylerde çatışmaların yeniden başlaması üzerine korkuya kapılan Suriyeliler, sınır hattına geliyor.

Çatışmaların yoğunlaştığı köylerden traktör veya yaya olarak kaçan Suriyeliler, Suruç’un Dikmetaş Köyü yakınlarında bulunan sınır hattında toplanmaya başladı.

Sabah erken saatlerinden itibaren sınır hattında gelen yaklaşık 3 bin Suriyeli için 3'üncü Hudut Karakolu Komutanlığına bağlı askerler, zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alarak, kaçak geçişlere izin vermedi. IŞİD ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar yer yer şiddetlendiği öğrenildi. Sınır hattında yaşanan yığılmayla ilgili olarak şu ana kadar geçişlere izin verilmediği bildirildi.