Manisa İŞKUR Müdürlüğü tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri Fuarı'nda işveren ile işsizleri bir araya getirecek.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'nda 20 Kasım'da kapılarını açacak fuarın iki gün süreceği bildirildi. Fuar, Öğretmenevi'nde İş-Kur manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun'un katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

Fuar hakkında bilgi veren İş-Kur Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, fuarın amacının iş arayanlar ve öğrencileri, işgücü piyasası hakkında bilgilendirmek, eğitim ve istihdam etkileşimini artırmak, istihdam edilebilirliklerini ve istihdama girişlerini kolaylaştırmak, aktif işgücü hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. Uçar, "Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, işletmeciler, girişimciler ve sivil toplum kuruluşları ile iş arayanlar ve öğrencileri buluşturuyoruz. Mesleki eğitim ve istihdam konusunda taraflar arasında işbirliği yapmak ve yapılan etkinlikleri kalıcı ve kurumsal hale getirebilmek, kurumların yerel ve ulusal düzeyde tanıtımına fırsat veriyoruz" dedi.

Organizasyonda 85 kurumsal firmanın stant açması planlanmış olup, katılacak firmalardan herhangi bir stant ücreti talep edilmeyeceğini açıklayan Uçar, "Organizasyon kapsamında işgücü piyasası ile ilgili bütün katılımcılar için panel, söyleşi, iş görüşmesi, staj başvurusu gibi etkinlikler düzenlenecek ve bu etkinliklere ünlü işadamı, sanatçı, akademisyen, eğitimci ve yöneticilerin katılımları sağlanacak" diye konuştu.

"MANİSA'DA İŞSİZLİK DEĞİL MESLEKSİZLİK SORUNU VAR"

Manisa'da asıl olarak meslek sorurunun bulunduğuna değinen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun ise "2023 hedeflerine şu an ulaşmış bir Manisa'da yaşıyoruz ama yine de hangi işyerimize gitsek eleman aranıyor levhasıyla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken de gençlerimizi piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimlerini sağlamaktır. Bu tür organizasyonlar da yapılması gerekenleri destekleyecek faaliyetlerdir" dedi.

Fuardan en çok üniversitenin yararlanacağını dile getiren Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu'da "Üniversitemizde yaklaşık 40 bin öğrenci var, istihdam bekleyen bir nüfus var. Bu nüfusun işverenle bir araya getirilmesi öğrencilerimiz için büyük bir şans" dedi.