Ünlü iplik markası Ören Bayan’ın eski sahipleri Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako (69) çiftinin cenazeleri Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’na defnedildi. Definden önce mezarlık içerisinde bir tören yapıldı.

Beşiktaş’taki evlerinde önceki gün Türkmen bakıcıları tarafından bıçaklanarak öldürülen Jak Karako (77) ve eşi Georgia Karako (69) için bugün cenaze töreni düzenlendi. Ulus’taki Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’na Musevi Cemaati dini liderlerinin önderliğinde gerçekleşen tönere, iş dünyasından isimler de iştirak etti. Törenin ardından, cenazeler omuzlara alınarak defnedilecek yere götürüldü.

Cenazeye katılan Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren, “Çok elim vahim bir hadise. Bizim yakınımızda olması bizi daha çok etkiliyor. Oluyor bu cinayetler. Bizim gençlik arkadaşımızdı. Böyle bir son üzücü. Allah ailesine sabır versin. Sık sık görüşürdük. 2 gün önce görüştük. Yanında çalışanlarla ilgili o konuları konuşmuyorduk ama benim bildiğim kadarıyla problem yoktu.” diye konuştu.

İşadamı Duran Akbulut ise,“Büyük Kulüp’ün çok eski bir üyesiydi. Ailece çok iyi tanıdığımız, sevdiğimiz insanlar. Türkiye’deki sanayiye de hizmet eden, eski sanayicilerden bir kardeşimizdi. Hepimizin başı sağ olsun.” şeklinde taziyelerini iletti.

Cenazeye katılan yakın arkadaşlarından bir kadın da “Çok acı ve üzücü bir ölüm. Kimseye Allah böyle bir şey vermesin. Hepimiz misafiriz ama bu şekilde olmamalı. 36 senelik arkadaşımdı. En son 3 ay önce görüştük.” dedi. (Cihan)