Van'ın Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde 8 gün önce kaybolan Nehir'i arama çalışmaları sürüyor. Vali Aydın Nezih Doğan, polis ve jandarmadan oluşan özel ekiplerin en küçük ipucunu bile ayrıntılı incelediğini söyledi.


Nehir Aslan'ın bulunmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, Aslan ailesine ait evlerde özel cihazlarla inceleme yapıldı.

Mahallenin dağlık alanlarında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, yaptıkları kontrollerde Nehir Aslan'a ait herhangi bir ize rastlamazken, İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı ekipleri de Aslan ailesinin yaşadığı ev ile dedesi Metin Aslan'a ait evde ipucu aradı.

Kırkgeçit Mahallesi'ndeki evlerinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan 4 yaşındaki küçük Nehir'i arama çalışmaları gün boyu devam etti.Mahallenin dağlık alanlarında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, yaptıkları kontrollerde Nehir Aslan'a ait herhangi bir ize rastlamazken, İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı ekipleri de Aslan ailesinin yaşadığı ev ile dedesi Metin Aslan'a ait evde ipucu aradı.

Evinin önünde geçen 29 Ekim'de oynarken bir anda ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ı izine hala rastlanmadı. Soğuk havaya rağmen asker, AFAD, UMKE ve korucular tarafından yapılan tüm aramalar sonuç vermedi. Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden arama çalışmaları başlarken, en küçük ipuçları da titizlikle inceleniyor.

JANDARMA VE POLİS İSTİHBARATI ORTAK ÇALIŞIYOR

Olayın ardından köy ve çevresinde her nokta defalarca aranırken, jandarma ve polis istihbarat şubeleri tarafından oluşturulan uzman ekipler de titizlikle çalışma yürütüyor. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, "Ekipler elde ettikleri en küçük ipucunu detaylı bir şekilde değerlendiriyor. Jandarma ve polis zaman zaman bir araya gelerek elde ettikleri delileri birlikte inceliyor ve buna göre bir yol belirleniyor. Soruşturmanın selameti açısından bu çalışmalar gizlilik içinde yürütülüyor. Arazi arama çalışmaları da ihtiyaç olduğu süreci devam edecek" dedi.

NUMUNE ALINIP ANKARA KRİMİNALE GÖNDERİLDİ

Nehir'i arama çalışmaları Gürpınar'ın Kırkgeçit Mahallesi İskender Dağları bölgesinde öğlen saatlerinde yeniden başladı. Ancak bazı bölgelere kar ve buzlanmadan dolayı araçlar giremeyince, bu bölgelere at sırtında çıktı.

Öte yandan asker aramalar sırasında güvenliği elden bırakmıyor. Ekipler arazide arama çalışmaları yaparken, hakim tepelerde de özel eğitimli komandolar ve korucular güvenliği sağlıyor. Akşam saatlerine kadar süren aramalarda yine Nehir'in izine rastlanmadı.

Bu arada jandrama kriminal ekipleri Nehir'in evi ve dedesi Metin Aslan'ın evinden yeniden numuneler alıp Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Dairesi'ne gönderdi. Ayrıca istihbarat ekipleri Nehir'in beyaz bir otomobile kaçırıldığı iddiaları üzerine, araştırmalarını o yönde de derinleştiriyor.  AA-DHA