Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Ekrem Aydın ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Ekrem Aydın, öldürdüğü Selvet Güden'le aynı apartmanda oturduğunu söyleyerek, Güden'in kendisini sürekli aşağılayarak küfrettiğini iddia etti. Mahkeme başkanı ise daha sonra Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda Selvet Gülden'in 120 kez bıçaklandığının belirtildiğini ifade etti. Mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, cinayeti azmettirdikleri savunulan Veysel Temur ile Nurdane Temur'un da cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmaya kısa süre ara verildikten sonra kararı aktaran mahkeme Ekrem Aydın'a ''Kasten adam öldürmek'' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ayrıca cinayette azmettirici oldukları iddia edilen Nurdane ve eşi Veysel Temur'un ise beraatine karar verdi.

OLAY

Olay Gülabibey Mahallesi'nde 16 Ocak 2013'te meydana gelmişti. Ekrem Aydın, tartıştığı komşusu Selvet Güden'i birçok yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde Aydın ile birlikte ablası Nurdane ve ve eniştesi Veysel Temur da gözaltına alınmıştı. Ankara Adli Tıp Kurumu'nun raporu ise olayın vahametini gözler önüne serdi. Mahkemeye ulaşan raporda ölen Selvet Gülden'in 120 kez bıçak darbesi aldığı belirtildi.