Güvenlik kameralarına da yansıyan olayla ilgili yakalanarak mahkemeye çıkartılan zanlılardan Seyfetullah Erol "Bunu bize uyuşturucu yaptırdı, hapın etkisi ile yaptık" demesi dikkat çekti.

Olay, 9 Ağustos sabahı merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Kuyumcusu'na geldi. Yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi, vitrine altınları yerleştirmeye çalışan iş yeri sahibi Turan K.'ya pompalı tüfeği doğrultarak soygun girişiminde bulundu.

İş yeri sahibinin yanında bulunan pompalıya sarılmasıyla bir anda paniğe giren soyguncular, rast gele ateş açarak kaçmaya başladı. Soyguncuların ardından koşan iş yeri sahibi de soyguncuların ardından bir el ateş açtı. Yüzleri maskeli 4 soyguncu, soygunu gerçekleştiremeden kiraladıkları araçla olay yerinden ayrıldı.

Olaydan sonra çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, soygun girişiminde bulunan 4 zanlıdan Mehmet Üçler (20) ve Seyfetullah Erol'u (21), olayda kullanılan silahla birlikte yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Seyfetullah Erol "Bunu bize uyuşturucu yaptırdı, hapın etkisi ile yaptık" dedi. Polis, olayın diğer zanlıları M.A. ve V.A. adlı iki amca oğlunun yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

SOYGUN GÜVENLİK KAMERASINDA

Film sahnelerini aratmlayacak soygun girişiminin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Kamera görüntülerine göre, sabah kuyumcu dükkanına gelen yüzleri maskeli 4 zanlı, vitrine altınları yerleştiren iş yeri sahibine pompalı tüfeği doğrultarak soygun girişiminde bulundu. Kuyumcunun yanında bulunan pompalıyı eline almasıyla panikleyen zanlılar, rast gele ateş açarak kaçmaya başladı. İş yeri sahibi de peşlerinden giderek zanlıların ardından bir el ateş açtı.