Arama kurtarma çalışmaları sonucu turistlerden 1’inin cesedi bulundu. Diğer turisti arama çalışmalarına ise ara verildi.

 

Manavgat Gündoğdu Mahallesi sahilinde dün öğle saatlerinde eşiyle birlikte denize giren 70 yaşındaki Alman Lothar Blumel ile aynı saatlerde 500 metre ileride kız arkadaşıyla denize giren Alman 31 yaşındaki Renner Axel, dalgalar arasında kayboldu. Çevredekiler ve su sporları görevlilerinden yardım istendi ancak turistlere ulaşılamadı. İhbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı arama çalışması başlattı. Ancak, denizin dalgalı olması ve havanın kararması nedeniyle çalışmalardan sonuç alınamadı.

 

TURİSTLERDEN 1’İNİN CENAZESİ BULUNDU
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ile İnsani Arama Kurtarma Ekibi’nden (İYAK) 12 dalgıç bugün arama çalışmasına devam etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 2 zodyak bot da çalışmalara destek verdi. Aramalar sonucunda Alman turist Lothar Blumel’in cenazesi, denize girdiği noktanın 2 kilometre batısında, kıyıya 400 metre uzaklıkta deniz yüzeyinde bulundu.

 

ARAMALARA ARA VERİLDİ

Denizden çıkarılan Lothar Blumel’in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kaybolan diğer Alman turisti arama çalışmalarına ise havanın kararması nedeniyle ara verildi. Yarın devam edecek aramalara Ankara’dan Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) ekiplerinin de katılacağı bildirildi.