Menzilahır Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki Doğukan Armutkısu, önceki gün iki arkadaşıyla birlikte Kent Ormanı’nın Meriç Nehri kıyısından suya girdi. Çocuklardan Doğukan Armutkısu, nehirde kaybolurken diğer iki arkadaşı ise sudan çıkıp polis ekiplerine haber verdi.

 

AFAD ve polis ekiplerinin aramalarında sonuç alınamayınca dün Tekirdağ ve Çanakkale dalgıç polislerden yardım istendi. Şehre gelen dalgıç ekipleri, Meriç nehrinde dalarak arama yaptı ancak bir sonuca ulaşamadı.

 

Dün akşam saatlerinde ara verilen aramalar bugün de sürerken şu ana kadar kaybolan 16 yaşındaki Doğukan Armutkısu ile ilgili bir ize rastlanmadı. Artan nehir seviyesi ve akıntı nedeniyle aramalarda güçlükle yürütüldü.

YAKINLARI TEPKİLİ

Meriç Nehri’ne kaybolan 16 yaşındaki Doğukan Armutkısu’nun yakınları ise yapılan çalışmalara rağmen bulunamamasına tepki gösterdi.

Arama ekiplerinin az sayıda olduğunu ve bir sonuç alınamadığını belirten Doğukan Armutkısu’nun amcası Özcan Armutkısu, “Suyun içinde derin yerlerde arama yapılmıyor. Hep nehir kenarı aranıyor. Burada su bel seviyesine kadar, bende bu aramayı yaparım. Arama kurtarma ekipleri ve balık adamlar dün geldiler. Burada 1 saat suya girip film çeker gibi şov yaptılar. Daha sonra gittiler. Gelen, giden yok. Sağ kalacağını zaten düşünmüyoruz. En azından yeğenimin cansız bedenini bir an önce bize bulup versinler. Bir mezarı olsun, gidip dua edelim. Biz bunu istiyoruz" dedi.

 

Doğan Armutkısu’nun diğer amcası Oktay Armutkısu ise arama çalışmasının 48 saati geçmesine rağmen bir sonuç alınamadığını hatırlatarak, “Ben bu saatten sonra kurtarma ekibinden bir şey beklemiyorum. Biz kendimiz arıyoruz. Bize ‘24 saat içinde bulacağız’ dediler. Kimsenin bir şey bulduğu yok. Meriç Nehrinin geçtiği köyler de haber saldık, orada balıkçılarda arama yapıyor. Devletin arama kurtarma ekiplerinin yeğenimi bulacaklarına inanmıyorum" şeklinde konuştu.

Kaybolan Doğukan Armutkısu’yu bulmak için AFAD Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale Deniz şubelerinden gelen dalgıç polis ekiplerinin Meriç Nehri’ndeki arama çalışmaları sürüyor.