Mardin’in Midyat İlçesi’ne bağlı Gelinkaya Beldesi’ndeki Gelinkaya Ortaokulu’nda yapılan okul temsilciliği seçimini, okulda mescit yaptırma vaadinde bulunan Belde Belediye Başkanı Mehmet Aksöz’ün 7’inci sınıfta okuyan yeğeni Ahmet Can Aksöz kazandı.

Gelinkaya Beldesi’ndeki Gelinkaya Ortaokulu’nda yapılan okul temsilciliği, yerel seçimleri aratmadı. Seçimler, YSK’nın genel ve yerel seçimlerde uyguladığı kurallara göre yapılırken, seçimlerde oy pusulalarından, sandık kurulları ve tercih mührüne kadar her ayrıntının düşünüldüğü görüldü.

Her dönemin kendi temsilcisini belirlediği ön seçimin ardından okul temsilciliği için 8’nci sınıf öğrencisi Bünyamin Toprak, 8’nci sınıf öğrencisi Mehmet Gökduman, 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz ve 6’ncı sınıf öğrencisi Fatih Barış kıyasıya yarışa girdi. Okulun panolarına kendilerini ve vaatlerini anlatan afişler asan aday öğrenciler, bir hafta boyunca sınıfları ziyaret ederek öğrencileri ikna etmeye çalıştı.

MESCİT YAPTIRMA VAADİ

Aday öğrenciler yapacaklarını anlatırken, en farklı vaatleri ise 7’nci sınıf öğrencisi Ahmet Can Aksöz verdi. Kampanya süresince her sınıfa birer futbol topu hediye eden ve öğrencilere şeker dağıtan aday Ahmet Can Aksöz, seçilmesi durumunda okula mescit yapma sözü verdi.

Propaganda sürecinin tamamlanmasının ardından da okulda seçim yapıldı. Öğrenciler okulun bilgisayar laboratuarına giderek burada kurulan sandıklarda oylarını kullandı. Öğrenciler Reyyan Akar, Asya Akan, Mehmet Sultan Ağırman ve Şehmus Duran’dan oluşan kurulun yanına giden öğrenciler önce ’evet’ yazan mühür ile aday öğrencilerin fotoğraflarının olduğu pusulayı aldı. Paravanın arkasına geçerek mührü seçtikleri adayın fotoğrafının yanına basan öğrenciler, daha sonra oylarını sandığa attı. 4 öğrencinin aday olduğu seçimde 200 öğrenci oy kullandı. 90 oy alan ve arkadaşlarına seçildiği takdirde mescit yaptıracağı sözünü veren Ahmet Can Aksöz seçimi kazandı. Diğer adaylardan Bünyamin Toprak 38, Mehmet Gökduman 57 ve Fatih Barış 15 oy aldı.

’AÇILIŞ KURDELESİNİ DE BEN KESECEĞİM’

Okul temsilciliği seçimlerini kazanan Ahmet Can Aksöz, mescit yapımı için ailesinden destek isteyeceğini belirterek şöyle dedi:

"Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Beni seçen arkadaşlarıma verdiğim mescit yaptırma sözünün arkasındayım. Ben hizmet etmek için buraya geldim. Okulumuza mescit yapacağım ve açılış kurdelesini de ben keseceğim. En lüks mescidi yapacağım. Ben top ve şeker de dağıttım öğrenci arkadaşlarıma, onları çok seviyorum. Daha güzel şeyler düşünüyorum ve bunların tümünü yapacağım."

"SEÇİM BİLİNCİ İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILDI"

Öğrencilere demokratik gerçek bir seçim ortamı yaşattıklarını ifade eden Okul Müdürü Murat Bilgin, temsilciliği seçimini kazanan öğrencinin mescit vaadinde bulunduğunu söyledi. Öğrencinin babasının da bu konuda kendisine destek sözü verdiğini belirten Bilgin, yeni çıkan yönetmelikle okullarda müsait olması durumunda bir mescit açılmasında sakınca olmadığını söyledi. Seçimin öğrencilere demokrasinin nasıl olması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Bilgin, "Çocuklarda seçim bilinci oluşturmak için böylesi bir organizasyon yaptık. Öğrenciler kullandıkları oylarla kendilerini temsil edecek arkadaşlarını belirlediler. Gelecekte birer seçmen olacak bu öğrenciler, şimdiden buna bir hazırlık yaptılar. Yaşanan seçim sürecinden tüm öğrencilerimiz mutlu oldu" diye konuştu.