Türkiye'de atama bekleyen işsizler ordusuna yeni bir meslek grubu daha eklendi. Atanamayan iş ve meslek danışmanları, ‘İşsiz meslek danışmanı olur mu?’, ‘İş ve meslek danışmanı iş arıyor’, ‘Yeni Türkiye bu mu?’ pankartlarıyla basın açıklaması yaparak işe yerleştirilmemelerini protesto etti.

İzmir ilginç bir işsizlik eylemine ev sahipliği yaptı. Atanamayan iş ve meslek danışmanlığı mezunları, sınavlarını kazanmalarına rağmen aylardır atama yapılmamasını protesto etti.



Konak Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik iş ve meslek danışmanlığı mezunları, 2 yıl önce Eskişehir ve Sakarya illerinde yapılan sınavları kazanmalarına rağmen atanmadıklarını belirtti.

‘İşsiz iş ve meslek danışmanı olur mu?’, ‘İş ve meslek danışmanı iş arıyor’, ‘İşsiz 7 bin İMD atama bekliyor’, ‘Yeni Türkiye için 7 bin İMD atansın’, ‘Sayımız 7 bini aştı sabrımız taştı’, ‘Yeni Türkiye bu mu?’, ‘Ankara sesimizi duy artık’ yazılı pankartlar açan işsiz iş danışmanları, seslerini duyurmaya çalıştı. İşsiz iş ve meslek danışmanları adına açıklama yapan grup sözcüsü Engin Güner, Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin işsiz iş ve meslek danışmanı olduğunu belirterek, "İki yıldır sesimizi duyurmak ve hakkımız olanı almak adına yetkili kurumlarla defalarca yüz yüze konuşmamıza rağmen bir sonuç elde edemedik. Buna karşın İŞKUR, İş ve Meslek Danışmanları sayesinde işsizlik oranının yüzde 8,8 dolaylarına gerilediğini söylüyor.

Bizler de şunu sormak istiyoruz; madem sistem bu kadar başarılı, neden işsiz İş ve Meslek Danışmanları ordusu oluşturuyorsunuz. Atama yapılmaması yüzünden işsiz iş ve meslek danışmanı sayısı 7 bini geçti. Geldiğimiz noktada, ironiler ülkesi ülkemizde 'İşsiz İş ve Meslek Danışmanı' kavramı oluşmuştur. Bizler atanması yapılmayan iş ve meslek danışmanları olarak hayatlarımızı ertelemek yerine, soruna çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından dilek balonu uçurarak eyleme son verdi.