Merter'de meydana gelen metrobüs kazasında yaralanan Tanju Uçkan'ın tedavisi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Kazayla ilgili bilgi veren Uçkan, karşı yönden gelen minibüs ile metrobüsün kafa kafaya çarpıştığını söyledi. Uçkan, “Bayrampaşa Maltepe'den bindim. Eşim ve küçük kızımla misafirlikten geliyordum. Merter'e gelmeden 20-30 metre kala metrobüs E-5'e fırladı. E-5 fırlayınca minibüs ile kafa kafaya vurdular. O esnada sarsılmadan dolayı şok geçirdim ve bayıldım. Uyandığımda her yer ambulanstı. Çoğu gidip geliyordu. Baya bir yaralı vardı yani.” şeklinde konuştu.

Uçkan, açıklamasında şöyle devam etti: “Metrobüs şoförünün uyuduğu iddia ediliyor. Öyle söylentiler var. Ben göremedim. Ben şoförün arkasındaki koltukta oturuyordum. Allah'tan demirlere tutundum. Tutunmasaydım çocukla beraber ön camdan fırlayacaktım. Eşim orta tarafta olduğu için bir şey olmamış. Çocuğumun da kafası kanadı başka bir şeyi yok.”

Kazadan dolayı davacı olacağını ve olayın peşini bırakmayacağını belirten Uçkan, “Mağdurum. Çalışıyordum. Evde tek çalışandım. Özel sektörde çalışıyordum. Ayağımda iki kırık var. Ameliyat diyorlar ama heyet daha karar vermedi. Neye karar verecek bilmiyorum. Dünden bu yana sadece alçıya alındı. Öğleden sonra ameliyata gireceğim karar verirlerse.” ifadelerini kullandı.



Kaza sonrası Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan metrobüs şoförü Yasin Yıldırım’ın durumunun ağır olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Kazanın yaşandığı Merter durağında ise kopan bariyerlerin onarım çalışması başladı.

(CHA)