MUHARREM İNCE KİMDİR?

(4 Mayıs 1964, Yalova), Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem ve 23. dönem Yalova milletvekili olan Muharrem İnce, siyaset yaşamını Cumhuriyet Halk Partisi'nde sürdürmektedir.

Zekiye-Şerif İnce çiftinin oğlu olarak Yalova'nın Elmalık köyünde dünyaya gelen Muharrem İnce, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı yaptı.

2002 genel seçimlerinde, CHP Yalova milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 2007 genel seçimlerinde de aynı başarısını tekrar etti. 24. Dönem Yalova Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

Evli ve bir çocuk babasıdır. TBMM'deki milletvekilliği görevine devam etmekte aynı zamanda da CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

2012 yılında "Buyurun Sayın İnce" isimli kitabı yayınlanmıştır. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi olmuştur.