CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “ODTÜ’de izinsiz ağaç kesilmesi nedeniyle kamuoyuna yanlış bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında ne tür bir işlem yapılacaktır?” diye sordu.

“ASIRLIK AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKMEKTE YA DA KESİLMEKTEDİR”
Nazlıaka, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ağaç katliamını bir yöntem olarak benimseyerek rutin bir belediye faaliyeti haline getirmiştir. Büyükşehir belediyesi nerede ranta çevrilecek bir yeşil alan varsa bu alanları yerle bir etmekte, asırlık ağaçlar yerinden sökmekte ya da kesilmektedir. Bunun sayısız örnekleri vardır. ODTÜ yolu, Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan kaçak saray ve Ankapark bu örneklerden sadece birkaçıdır” dedi.

“ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AĞAÇ KESİMİ İÇİN İZİN ALMADIĞI ORTADADIR”
ODTÜ’nün arazisinden geçen yol yapımı çalışmalarında üniversitenin tespitine göre 292 çam, 133 dişbudak, 916 ahlat, 293 badem, 58 kavak, 696 diğer yapraklılar olmak üzere 2 bin 338 ağacın araziden kaldırıldığını belirten Nazlıaka, Başbakan’a şu soruları yöneltti:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2009-2014 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan ağaç kesimi için izin almadığı ortadadır. ODTÜ’de, Atatürk Orman Çiftliğinde yaşanan ağaç katliamı için bugüne kadar neden adli ve idari soruşturma açılmamıştır? Asli görevini yerine getirmeyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri hakkında soruşturma açılacak mıdır?
ODTÜ’de izinsiz ağaç kesilmesi nedeniyle kamuoyuna yanlış bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında ne tür bir işlem yapılacaktır?”(ANKA)