ATV 'de canlı yayınlanan iftar programında vatandaşların sorularını yanıtlayan İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu 'na ilginç ve üzücü bir soru geldi.

Bir kadının ' Çocukken ben bir kardeşimin yanlışlıkla üstüne oturmuş öldürmüşüm' demesi üzerine, Nihat Hatioğlu ' Eyvah!.. ' dedi.. Hatipoğlu, kadının ' Hiç haberim yok yıllar sonra annem söyledi ' cevabı üzerine çocuğun kaç yaşında olduğunu sordu. Kadın, hiç hatırlamadığını, kardeşinin rahatsız olduğunu ve doktorların 7 yaşına kadar korkutulmaması gerektiğini söylediğini aktardı.

BEYNİ PATLADI
Ölüm olayını anlatan kadın, 'Kardeşim yıkanmış, suyu dökmeye gittiğinde üstüne oturmuşum, afedersiniz, beyni patlamış çocuğun. Ölmüş. O zamandan beri vicdan azabı duyuyorum. Allah beni affetsin. Hiç hatırlamıyorum ne yaptığımı da hiç bilmiyorum. ' ifadelerini kullandı.

AKLINIZA TAKMAYIN SORUMLU DEĞİLSİNİZ

Hatipoğlu, hüzünlenen kadına bundan dolayı üzülmesine gerek olmadığını söyledi. ' Kasti olan bir şey değil. Hz. Peygamber diyor ki; Unutkanlıktan veya hatadan dolayı kişi sorumlu olmaz. Bu bir hatadır bir kasıt yok. Çocuktunuz zaten. Aklınıza takmayın bundan sorumlu değilsiniz ' dedi.