Savcı Alper Türkmen, polis memurları Muhammed H. ve İsmail Ç. ile komiser Eray K. için tutuklama istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Usulsüz taltif' iddiası ile gözaltına alınan 14 polis savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme 'Somut delil yetersizliği' nedeniyle 11 kişinin adli kontrol talebini kaldırarak serbest bıraktı. Mahkeme, tutukluluk sebebi ile mahkemeye sevk edilen 3 polisin ise tutuklanmasına karar verdi.

TAM BİR KOMEDİ

Polis avukatlarından Murat Araç, yaptığı açıklamada, tüm müdür ve amirlerin dışarda olduğu bir soruşturmada iki memur ile bir komiserin tutuklama talebiyle mahkemeye sevkinin bir komedi olduğunu söyledi.

 

'SAVCIYA TALTİFİN NE OLDUĞUNU ANLATTIK'

Soruşturma savcısı Alper Türközmen'in kararı açıklamasının ardından 5 polisin avukatı İbrahim Löklüoğlu basın açıklaması yaptı. Hiçbir hukuka aykırı işlem olmadığı halde kamuoyunu yönlendirmek adına gözaltı yapıldığını belirten Löklüoğlu, polislerin içeride savcıya taltif sistemini detaylı bir biçimde anlattığını söyledi. Löklüoğlu, "Yüksek Disiplin Kurulu soruşturmaya yer olmadığı kararı vermesine rağmen soruşturma bu aşamaya gelmiştir. Sadece disiplin kurulunda uyarma cezası olan kişilerin tutukluluğa sevkedilmesi, hiçbir ceza almamış olanların adli kontrolle mahkemeye sevk edilmesi hukuksuzdur. Gazete manşetlerine taşınmak için böyle bir algı oluşturulduğu bilinmeli" ifadelerini kullandı