Mersin’de arkadaşlarının direnmesi üzerine sivil polislerin lise önünde silah sıkarak gözaltına aldığı şüphelinin çok sayıda molotof bombalı eyleme katıldığı ortaya çıktı. Terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması YDG-H adına faaliyet yürüttüğü belirlenen Ü.T. tutuklandı.

Olay, 5 Kasım’da Akdeniz ilçesi 3 Ocak Mahallesi’ndeki AKİB Zafer Çağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önünde meydana gelmişti.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H adına faaliyet yürüttüğü belirlenen Ü.T.’yi yakalamak için çalışma yaptı. Çalışmalar sırasında Ü.T.’nin, Zafer Çağlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde olduğu belirlendi. Şahsın gözaltına alınmaya çalışıldığı sırada bir gurup lise öğrencisinin tepki gösterip taş atması üzerine polis havaya silah sıktı. Ü.T., gözaltına alınırken lise önünde yaşanan gerginlik idarecilerin ve takviye ekiplerin de gelmesi ile sona ermişti.

Terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’ye bağlı terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü belirlenen Ü.T.’nin suç dosyası oldukça kabarık çıktı.

Ü.T.’nin geçen yıl 12 Mart’ta Güneş Mahallesi 5816 Sokak içerisinde elde edilen çok sayıda molotof bombasını hazırlayan şahıslardan olduğu, yine geçen yıl 17 Haziran’da Alsancak Mahallesi’nde 6 aracın kundaklanması eylemine katıldığı belirlendi.

Ayrıca Ü.T.’nin bu yıl 13 Ocak’ta Hal Mahallesi 6086 Sokak'taki bir aracın kundaklanması sonucunda gerçekleştirilen sokak eylemlerinde güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan grubun içerisinde yer alarak bir ekip otosuna maddi hasar verdiği de tespit edildi.

Ü.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Cihan)