Şenol GEZER / Sözcü - İSTANBUL'un Beşiktaş İlçesi'nde İşadamı Jak Karako ile eşi Georgia Karako'yu Ortaköy’deki villalarında bıçaklayarak öldüren Türkmen hizmetçi karı-koca yakalandı. Eli kanlı karı-kocayı, kamera görüntüleri ele verdi.



Hunharca işlenen cinayet, 22 Ağustos 2014 günü, saat 13.15 sıralarında 77 yaşındaki Jak Karako ile eşi 69 yaşındaki Georgia Karako'nun ikamet ettiği sitede meydana geldi. Anne ve babasından haber alamayan oğul İzzet Karako, komşularını arayarak yardım istedi.

Komşular, kapıyı çalmalarına rağmen içerden ses alamamaları üzerine polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, saat 14.00 sıralarında dubleks dairenin kapısını kırıp içeri girdi. Yoğun gaz kokusu bulunan dairenin üst katına çıkan polisler, yaşlı çiftin yatak odasında bıçaklanarak öldürüldüklerini belirledi. AYNI GÜN SONUCA ULAŞTILAR

Soruşturmayı dün, devralan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa sürede kanlı düğümü çözdü.

Güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler, dairede hizmetçi olarak çalışan Özbekistan uyruklu F.Y. (28) ile eşi 27 yaşındaki G.Y.'nin olay günü saat 07.30 sıralarında ikametten ayrıldığını tespit etti.



Ticari bir taksiye binen şüpheli çiftin izini süren Cinayet ekibi, dün saat 22.00'da sonuca ulaştı. Fatih İlçesinde yakalanan çift, hemen sorguya alındı. Çift, cinayeti maaş alamadıkları için işlediklerini söyledi. Eli sargılı F.Y. ile eşi G.Y., dün, saat 15.30 da adli mercilere sevk edildi.



EVİ HAVAYA UÇURACAKLARDI

Evdeki yoğun gazın nedeni de zanlı çiftin yakalanmasıyla aydınlandı. İddiaya gören katil zanlıları, aileyi katlettikten sonra arkalarında iz bırakmak istemedi. Bunun için de doğalgazı açarak evin havaya uçmasını umdular.Ancak bekledikleri patlama gerçekleşmedi. Sorguları tamamlanan çift, iddiaya göre ifadelerinde maaşlarını alamadıkları için korkunç cinayetleri işlediklerini öne sürdüler.