Kaza, 03.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Yenibaraj Mahallesi'nden geçen Özdemir Sabancı Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Ersel Kaya yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, Beyazevler Mahallesi yönünde ilerlerken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu sol taraftaki refüje çarptı.



 

Sürücünün yanında oturan ve ismi henüz öğrenilemeyen genç kız panikleyerek direksiyonu sağa çevirdi. İçinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, yoldan çıkarak, yürüyüş yolundaki bankın demir gölgeliğine çarpıp Seyhan Nehri'ne uçtu. Aracın ön koltuğunda oturan genç kızın, çarpma anında kafası parçalandı.

Genç kızın kafatası, saçı ve beyni araçtan yola saçıldı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekipleri sevk edildi. Aracın içinde bulunan 5 kişiden 3'ü kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp, yüzerek kurtuldu.

Yaralı olarak kurtulan Mehmet Erdinç Kürklü ve Eren Küçükgöde, ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Küçük sıyrıklarla kurtulan araç sürücü Kaya ise ambulansın başında ağlayarak sualtında sürdürülen arama çalışmalarını izledi. Şokta olduğu gözlenen ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde okuduğunu söyleyen Kaya, gözaltına alınarak Bağlar Polis Merkezi'ne götürüldü.

 

50 METRE UZAKTA BULDULAR

 

Kaza yerine sevk edilen sualtı polisleri, kimlikleri henüz belirlenemeyen genç kızlardan birini aracın içinden ölü olarak çıkarttı. Kafası parçalanan ve araçtan fırlayarak nehre düştüğü belirlenen diğer genç kızın cesedi ise yaklaşık 50 metre ileriden çıkartıldı. Cenazeler Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinden sonra Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.