PKK’nın hiçbir dönemde bu kadar cesaretlendirilmediğinin altını çizen Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, "Ne yazık ki, sözde çözüm, özde bölünme sürecinin tek sorumlusu hükümetin, PKK’yı meşrulaştırma çabalarının daha ne kadar süreceğini merak ediyoruz." dedi.

Alperen Ocakları Vakfı Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, yönetim ve başkanlık açıklama toplantısı düzenledi. Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, PKK’nın düzenlediği saldırı sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı ve sabır dileyerek başladığı konuşmasında PKK ile müzakere edilmesini eleştirdi.
BBP İl Başkanı Ömer Ünsal’ın katıldığı toplantısında İl Başkanı Aytekin Ergün, "Artık şehit haberleri gelmeyecek, sözüyle çıkılan iktidarın sözde çözüm süreciyle gelinen bu noktada görüyoruz ki PKK ve KCK, hükümetin deneme tahtasına çevirdiği iç politika neticesinde saflarını genişletmiş ve hiç olmadığı kadar güçlenmiştir." diye konuştu.

Terör örgütü PKK’nın hiçbir dönemde bu kadar cesaretlendirilmediğinin altını çizen Alperen Ocakları Bursa İl Başkanı Aytekin Ergün, şunları söyledi: "Ne yazık ki sözde çözüm, özde bölünme sürecinin tek sorumlusu hükümetin, PKK’yı meşrulaştırma çabalarının daha ne kadar süreceğini merak ediyoruz."

Hükümetin tutarsız, öngörüsüz ve gelişigüzel politikası yüzünden mevcut bölgede fiili özerklik kurulduğunu belirten Ergün, "Birçok ilde bulunan PKK adına vergi toplayan çeteler, KCK’ya ait özel mahkemeler, bunun en büyük kanıtıdır. Bu şartlar altında tavırlarıyla suçun odağı haline gelen hükümet, büründüğü gayri ciddi tavır ve tavizlerinden derhal vazgeçmeli, aziz milletimizin sesine kulak verip devlet eliyle düzeni ve güvenliği sağlamalıdır." şeklinde konuştu.