Göğsünden vurulan polis memurunun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

 

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde seyir halinde olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekip otosuna 55'inci Sokak'tan ateş açıldı. Araçta bulunan polis memurlarının karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Saldırganlar ara sokaklara kaçtı.

Olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılan polis memurunun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis memurunun göğsünden vurulduğu belirtildi. Olaydan sonra bölgeye sevk edilen ekipler cadde üzerinde önlem aldı. Zırhlı araçlar ise ara sokaklara devriye attı.


Diyarbakır'da 155'e sahte ihbar yapıp polisi pusuya düşürmüşler


Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir polisin ağır yaralandığı polis otosunun taranması saldırının detayları ortaya çıktı. Saldırganların 155 Polis İmdat hattını arayarak kavga olduğu yönünde sahte ihbarda bulunduğu ve bölgeye gelen polis otosunu taradığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde polise yönelik saldırı hazırlığı yapan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ilginç bir yola başvurdu. Saldırı için hazırlık yapan teröristler, 155'i arayarak Şehitlik semtinde büyük bir kavga olduğu yönünde sahte ihbarda bulundu. İhbar üzerine ekip araçları bölgeye yönlendirildi ve polis haber merkezine bilgi verilmesi istendi. Ekipler, ihbarın sahte olduğunu bilmeden bölgede kavga edenlerin olup olmadığını araştırırken, ihbarda kavga olduğu belirtilen sokakta saldırıya uğradı. Uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu bir polis memuru göğsünden ve koltuğunun altından vuruldu. Saldırganlar ara sokaklara kaçtı. Olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılan polis memuru tedavi altına alındı.

DURUMU ÇOK AĞIR

Bu arada hastanenin yoğun bakım servinde tedavi altına alınan polis memurunun durumunun çok ağır olduğu öğrenildi. Diyarbakır'da geçen ağustos ayında 2 polis memuru evinin önünde başından vurularak şehit edilmişti.