Polislerin içinde bulunduğu araç, saldırı bölgesinden hızlıca çıkarak hedef olmaktan kurtuldu. Aynı bölgede üç hafta önce de polise silahlı saldırı düzenlenmiş bir polis çenesinden vurulmuştu.

Alınan bilgiye göre, olay merkez Sur ilçesinde meydana geldi. Turistik Caddesi'nden geçmekte olan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, Melik Ahmet ve Ali Paşa Mahallesi'nin iç bölgelerine uzanan sokakların başından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polis ekiplerinin olayı anlamak için durduğu kendilerine yönelik ateşin devam etmesinden dolayı bölgeden hızlıca çıktıkları öğrenildi. Saldırıdan sonra Turistik Caddesi'ne zırhlı araçlar sevk edildi. Olay yerine giden zırhlı araçların bölgede saldırganların izine rastlamadığı öğrenildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri altında olay yeri inceleme ekipleri delil çalışması yaptı.

Aynı bölgede daha önce de defalarca yol kapatma eylemi, kimlik kontrolü yapılmıştı. Üç hafta öncede Turistik Caddesi'nde eylem yapan silahlı kişiler kendilerine müdahale etmek isteyen polislere ateş açmış, bir polis çenesinden vurulmuştu. PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olduğunu belirten YDG-H kısa süre öncede Sur ilçesinde hendekler kazmıştı.

TOMA'YA MOLOTOF ATILDI

Bu arada akşam saatlerinde Bağlar ilçesinde de gerginlik yaşandı. Sento Caddesi'ne çıkan bir grup yolu trafiğe kapatmak istedi. Polis eylemcilere müdahale ederek yolun trafik akışını sağlamaya çalıştı. Bu sırada bölgeye giden bir TOMA'ya çok sayıda molotof atıldı.