Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) 25. Kuruluş Yıldönümü kapsamında Yenimahalle Belediyesi’nin işbirliğinde ADD Batıkent Şubesi Tiyatro Topluluğu “Resmi Nikah” adlı oyunu sahneledi. Oyunun sonunda oyunculardan Seda Üke ve seyircileri hoş bir sürpriz karşıladı. Üke’nin 12 yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşı Uğur Barlas, ellerinde çiçeklerle sahneye çıkarak Üke’ye romantik bir evlenme teklifinde bulundu. Duygu dolu anların yaşandığı salonda Üke’nin rol gereği gelinlikli olması da olaya ayrı bir anlam kattı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi Tiyatro Topluluğu, yeni sezon için perdelerini “Resmi Nikah” adlı oyunla açtı. Yenimahalle Belediyesi’nin destekleriyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, ADD’den yöneticiler ve üyeler, İşçi Partisi’nden temsilciler, Çağdaş Kadınlar Derneği üyeleri ve çok sayıda tiyatro sever beğeniyle izledi.

Oyuncular sahnede parladı

Gülseren Engin’in yazdığı 2 perdelik komedi türündeki oyunda oyuncular, ortaya koydukları performansla seyircisinden tam not aldı. 15 kişilik oyuncu kadrosuyla 4 yıldır “perde” diyen ekip, “Resmi Nikah”ta kahkahalara boğdu.

Anadolu’nun bir köyünde geçen hikayede, halen Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan çok eşlilik ele alındı. Yüzlerden gülümsemenin bir an olsun eksik olmadığı oyun, izleyicisine mesajlar da verdi. Aynı evi paylaşan 3 kumanın komik, bir o kadar da düşündürücü hikayesi, salondan büyük alkış aldı.

Madenciler unutulmadı

Öte yandan oyuncular, Karaman Ermenek’te madende mahsur kalan 18 işçiyi de unutmadı. Maden işçileri için üzerinde “Emek en yüce değerdir” yazan bir köşe oluşturan oyuncular, olaya duyarlılıklarını bu şekilde gösterdi.

“İbretle izledik”

Uzun süre ayakta alkışlanan oyunun sonunda oyuncuları tebrik etmek için sahneye çıkan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Oyunu ilgiyle ve ibretle izledik. Bu olaylar çok yakın zamanda birçok kadının başından geçti. Hala da bu tatsız durumu yaşayanlar var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden 91 yıl geçmesine rağmen kadınların önemini tam olarak kavramış değiliz. Hala töre cinayetleri oluyor, kadınlar sokaklarda katlediliyor. Bu ülke aydınlık, çağdaş bir yola girecekse kadınların eliyle girecektir” dedi.

Yenimahalle Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya verdiği değerden de söz eden Yaşar, “Muasır medeniyetler seviyesine ulaşana kadar çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Resmi Nikah”ta nikah çağrısı

Oyuncular seyirciyi selamlarken ellerinde çiçeklerle sahneye çıkan Uğur Barlas, rol gereği gelinlikli olan sevgilisi Seda Üke’ye evlenme teklifinde bulundu. Hem seyircilerin hem de Üke’nin şaşkın bakışları arasında 12 yıldır birlikte olduğu sevgilisine yüzük uzatan Barlas, hoş bir sürprize de imza atmış oldu.

Bu romantik teklif karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Üke cevabı, Barlas’ı öperek verdi. Bu ana şahitlik eden yüzlerce seyirci alkışlarla genç çiftin mutluluğunu paylaştı.