Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde geçen cumartesi günü şehit edilen 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin cenazesi, memleketi Konya’nın Çeltik İlçesi’nde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Protokol üyelerinin öğle namazı için camide bulunduğu sırada askerler, dini ve askeri törenin yapılacağı alanda bulunanlardan, protokol üyelerinin geleceği için biraz geri gitmelerini istedi. Kalabalıktakilerin, "Protokol arkada dursun. Şehitler bizim şehidimiz. Aileye yer verilmeli. Onların şehitleri gelmiyor’ diye tepki göstermesi üzerine kısa süre gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından vatandaşlar biraz geri çekilerek protokol üyelerinin cenaze namazı kılması için yer açtı.

Hakkari Yüksekova’da şehit olan evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin cenazesi, dün akşam saatlerinde memleketi Konya’nın Çeltik İlçesi’ne getirilip, Devlet Hastanesi Morgu’na konuldu. Bugün sabah saatlerinde Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi Gökpınar Mahallesi’ndeki baba ocağına götürülerek helallik alındı. Şehidin babası 64 yaşındaki Duran ve annesi Yeter Gülle, ambulansa binip oğullarının tabutuna sarılıp helalleşti. Ardından da şehit eşi Emine Gülle, eşinin tabutuna sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Vali Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MHP Konya Milletvekilleri Faruk Bal, Mustafa Kalaycı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit evine gelip babası Duran Gülle’ye taziyede bulundu.

CENAZEDE GERGİNLİK

Protokol üyelerinin öğle namazı için camide bulunduğu sırada askerler, dini ve askeri törenin yapılacağı alanda bulunanlardan, protokol üyelerinin geleceği için biraz geri gitmelerini istedi. Kalabalıktakilerin, "Protokol arkada dursun. Şehitler bizim şehidimiz. Aileye yer verilmeli. Onların şehitleri gelmiyor’ diye tepki göstermesi üzerine kısa süre gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından vatandaşlar biraz geri çekilerek protokol üyelerinin cenaze namazı kılması için yer açtı.

Cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Gülle’nin cenazesi, defnedileceği mahalle mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Cenaze törenine katılan ve ellerinde Türk bayrağı bulunan kalabalıktakiler ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları attı. Şehit Uzman Çavuş Gülle’nin cenazesi, Gökpınar Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA