Şişli’de kimliği belirsiz bir kişi, henüz bilinmeyen bir sebeple Kadri Abat isimli vatandaşın üzerine kurşun yağdırdı. Yaşanan silahlı saldırıda Kadri Abat ağır yaralandı. Bir işyerine ait güvenlik kamerası saldırı anını saniye saniye kaydetti.

Olay, saat 01.30 sıralarında, Şişli Gülbahar Mahallesi Galata Deresi Caddesi üzerinde bulunan bir lokantanın önünde meydana geldi. İddiaya göre, saat 01.30 sıralarında Kadri Abat isimli şahıs aracıyla cadde üzerinde bulunan bir restorana çorba içmek için geldi. Kimliği belirsiz şüpheli bir şahıs, Kadir Abat'ı gittiği restoran kadar takip etti.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, restoran dışına çıkan Abat'a yaklaşan kimliği belirsiz şahıs, aniden silahını çıkararak ateş açmaya başladı. Neye uğradığını şaşıran Abat, yere yığıldı. Kurşunu biten saldırgan, kısa süreliğine olay yerinden ayrıldı. Şarjörünü değiştiren şahıs, Abat'ın düştüğü yere tekrar geldi. Yerde yatan Abat'a yine kurşun yağdıran zanlı, olay yerinden uzaklaştı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yerde yatan yaralıyı ilk müdahalenin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Polis ekipleri olayın meydana geldiği alanı güvenlik şeridine alarak inceleme başlattı. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahsın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatılırken, hastaneye kaldırılan Abat'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. (Cihan)