17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sırasında, evindeki ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar çıkan Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın, yaklaşık 30 bin lirayı bulan maaşının ödenmeye devam etmesi banka içinde rahatsızlığa yol açtı.

Taraf'tan Güler Yılmaz'ın haberine göre; banka yönetimi personele yeni yılda verilmesi gereken yüzde 7 oranındaki zammı henüz uygulamaya koymazken, cezaevinde bulunan Genel Müdür'ün maaşının ödenmeye devam etmesi personelin tepkisini çekiyor. Taraf 'ın Türkiye Halk Bankası kaynaklarından edindiği bilgiye göre, hâlen cezaevinde bulunan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın son iki aylık maaş ödemesi gerçekleştirildi. Genel Müdür'ün maaşı, hesabına yatırıldı. Ancak tüm mal varlığına haciz konulduğu için maaşı banka hesabında tutuluyor. Hacizin kalkması ile birlikte, Süleyman Aslan birikmiş maaşını kullanma imkanını elde edecek. Banka kaynakları, Genel Müdür'ün aylık maaşının şu anda yaklaşık 30 bin lira olduğunu bildirdiler. Genel müdür yardımcılarının maaşları ise yaklaşık 25 bin lira düzeyinde bulunuyor.



JESTİYON DA ALACAK

Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Aslan'ın, bankadaki görevi hâlen devam ediyor. Hükümet, Genel Müdür'ün yerine Nisan ayı içinde yapılacak olan genel kurulda atama yapmayı planlıyor. Genel kurulda, ayrıca banka yöneticilerine ve personele dağıtılacak jestiyonlar (prim) için de karar alınacak. Jestiyonların geçmiş yılı kapsaması nedeniyle Aslan da milyonluk jestiyondan yararlanacak.

MAKAM ARABASI GERİ ALINDI

Aslan'ın makam aracının geri alındığı öğrenildi ancak kendisi ve ailesi bankanın özel sağlık sigortasından yararlanmaya devam ediyor. Banka yönetimi, Aslan'ın avukatlık giderlerinin banka tarafından karşılanmasını kararlaştırmıştı.

Öte yandan, Aslan'ın cezaevine girmesi ile birlikte Halk Bankası'nda birçok işlem durdu. Önemli kredilerle ilgili kararlar onaylanmıyor. Yine önemli projeler askıya alındı. Personel de bu kararlardan olumsuz etkilendi. Personel maaşlarına yapılacak olan yüzde 7 oranında zam henüz uygulamaya konulmadı.