Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis gündemine gelecek olan kritik Irak ve Suriye tezkereleri öncesi Irak Kürt Özerk Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yı kabul edecek.

Başbakan Davutoğlu, 1 Ekim’de Meclis gündemine gelecek Irak ve Suriye tezkereleri öncesi Irak Kürt Özerk Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul edecek. İstanbul Dolmabahçe Saray’ında gerçekleşecek kabulde, çözüm süreci ve yol haritasının yanı sıra, Türkiye’nin Irak tezkeresi ve IŞİD tehdidinin değerlendirilmesi bekleniyor. Başbakan Davutoğlu- Barzani görüşmesi saat 12.00’de gerçekleştirilecek.

Başbakan Davutoğlu'nu, Barzani ile görüşmenin dışında da yoğun bir program bekliyor. Çalışmalarına İstanbul’da devam edecek Davutoğlu, saat 13:00’te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayaev ile, saat 14:00’te Zanzibar Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saif Sharif Hamad ile bir araya gelecek.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) İstanbul Programına da katılacak olan Başbakan Davutoğlu, saat 18.20’de AB Komisyonu Başkanı Barosso ile de görüşecek.
Başbakan Davutoğlu akşam saatlerinde Ankara'ya hareket edecek.(ANKA)