Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar hakkında, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Duayen gazeteci Uğur Dündar hakkında, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, köşe yazısında ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hakeret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, eski Bakan Binali Yıldırım'ın, avukatı Serkan Bayram aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinin ardından soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar, iddianameyi hazırladı.

İddanamede, Uğur Dündar'ın 5 Nisan 2014 tarihli "Sıra milletin A...'sına mı geldi?" yazısının yanı sıra  Twitter adresinden yaptığı paylaşımlar yer aldı.

İŞTE YILDIRIM'IN SAYGINLIĞINI ZEDELEYEN O YAZI! - TIKLAYINIZ


"ŞEREF VE SAYGINLIĞI ZEDELENDİ"

İddianamede, usta gazetecinin eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Yıldırım'ın onur, şeref ve saygınlığını zedelediği, şöhret ve itibarına leke sürmeye çalıştığı, basın yayın yoluyla görevinden dolayı alenen zincirleme biçimde hakarette bulunduğu öne sürüldü.

Dündar'ın 1 yıl 8 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

HECE HECE YANYANA GELDİLER


CENGİZ'E TEŞEKKÜR PLAKETİ!

3'üncü havalimanının temel atma töreninde Mehmet Cengiz'e teşekkür plaketi verilmiş, Erdoğan tarafından takdim edilen ödül vatandaşların tepkisini çekmişti.

BU MİLLETİN A'SINA BÖYLE KOYMUŞLAR!



HAPİS İSTEMİNE FEDERASYONDAN TEPKİ!


Duayen gazeteci Dündar'ın hapsinin istenmesi'nin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel'den de sert bir açıklama geldi. Muhalif basının susturulmak istendiğinin altını çizen Sertel şunları dedi:

“Uğur Dündar, yarım asrı bulan meslek yaşamıyla, onurlu, namuslu, dürüst kişiliğiyle bu ülkede 7’den 70’e herkesin gönlünü kazanmış başı dik alnı açık gazetecilerin başında gelir. Bunca yıl televizyon ekranlarında olmasına rağmen ardında duramayacağı haberi yapmayan, yayınlamayan ve yazmayan Uğur Dündar’ın, kamuoyuna yansımış tapelerden yola çıkarak sayın Bakan hakkındaki eleştirel yazısı nedeniyle 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla yargılanması basın özgürlüğü açısından bir utançtır. Gazetecilikte haberde tarafsızlık, yorumda özgürlük ilkesi esastır. Bu demektir ki, gazeteci mesleğini yapmasın, yazmasın, yorumda bulunmasın! Bu davayı iktidarın gerçeklerin üzerini örtme, muhalif sesleri susturma girişimlerinden biri olarak görüyor, meslek büyüğümüz Uğur Dündar’ın yanında olduğumuzu önemle vurguluyoruz.”