Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) stant açarak tanıtım yapmak isteyen bir grup öğrenci ile izin vermeyen üniversite özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Uludağ Üniversitesi öğrencisi olan Öğrenci Kollektifleri, Devrimci İşçi Partisi ve Emekçi Hareket Partisi üyesi bir grup öğrenci dün Mediko Sosyal binası önüne masa kurarak tanıtım yapmak istedi. Ancak karşıt görüşlü bir grup öğrenci onlara saldırarak burada tanıtım yapmalarını engellemeye çalıştı. Bundan dolayı üniversite yönetimi yeni tatsızlıkların yaşanmaması için öğrencilerin stant açma ve tanıtım yapmasını yasakladı.

Ancak buna uymayan grup bugün yeniden gelerek masa kurup tanıtım yapmak istedi. Öğrencilere özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Bunun üzerine grup ile özel güvenlik önlemleri arasında arbede yaşandı. Olaylar sırasında bazı öğrencilerin yere düşerek baygınlık geçirdiği görüldü. Bazı öğrenciler de merdivenlerden düşerek yaralanma tehlikesi atlattı.

'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek', 'Faşizme karşı omuz omuza' şeklinde sloganları atan öğrencilerden Fatma Çakır, "Dün burada stant açmak istedik ama bazı gruplarla özel güvenlik bize saldırdı ve bizi gözaltına almaya çalıştılar. Bunu fırsat bilen UÜ rektörlüğü astığı bir yazı ile artık masa açılmasına izin verilmeyeceğini belirtti." şeklinde konuştu.

Çevik Kuvvet ekipleri de üniversitede geniş çaplı tedbir aldı. Stant açmalarına izin verilmeyen öğrenciler ise Mediko Sosyal binası önünde oturma eylemi yaparak olayı protesto etti.