Bursa'da, kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, 58 yaşındaki kadından "Seni Umre'ye göndereceğiz" diyerek aldıkları üç bilezikle kaçtı. Dolandırıldığını anlayan kadın, polise müracaat etti.

Karacabey ilçesinde ikamet eden F.Ç. (58) isimli kadın, Salı Pazarı'na gitti. Pazar yerinde yanına gelen kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, umreye göndermeyi vadettikleri F.Ç.'den üç altın bilezik alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan F.Ç., Karacabey Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Nilüfer ilçesinde ikamet eden Ş.Y. de kendisini 'polis' olarak tanıtan telefon dolandırıcısının yönlendirmesiyle verilen hesaba 13 bin 640 lira para yatırdı. Dolandırıldığını anlayan Ş.Y., emniyete müracaat etti.

Aynı ilçede ikamet eden F.B. isimli vatandaş ise cep telefonundan arayan sahte sağlık görevlilerinin anlattıklarına inanarak kredi kartının numarasını verdi. Bir süre sonra hesabından 2 bin 600 lira çekildiğini farkeden F.B., Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Her iki olayla ilgili olarak Cumhuruiyet savcılığı soruşturma başlattı.

CİHAN