Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yemek zamlarını protesto eden bir grup öğrenci ile üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

Olay, öğle saatlerinde ESOG Meşelik Kampusu'ndeki öğrenci yemekhanesinde meydana geldi. 30 kadar öğrenci yemek ücretlerinin 1.5 TL'den 1 TL 70 kuruşa çıkarılmasını protesto etmek amacıyla stant açmak istedi. Özel Güvenlik görevlileri öğrencilerin yemekhane içerisinde stant açmasına izin verdi. Zorla yemekhane içerisine girmek isteyen öğrenciler ile kendilerini engellemeye çalışan üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında arbede oldu. Özel güvenlik görevlilerinin engellemesine rağmen yemekhane içerisine girin öğrenciler masalara çatal ve kaşıklarla vurarak zamları protesto etti.

Öğrenciler daha sonra yemekhaneden dışarı çıkarak aynı kampüs içerisindeki Rektörlük binasının önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Öğrenciler adına konuşan Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Mustafa Dinç, şöyle dedi:
"Yapılan zamlar için yemekhanede bir stant açacaktık. Yemek ücretleri 1 lira 50 kuruştan 1 lira 70 kuruşa yükseltildi. İkinci yemek hakkı ise 4 liradan 6 liraya çıkartıldı. 2 yıl önce de yemek zamlarına karşı çıkmıştık. O zaman da rektörlüğün emriyle özel güvenlik görevlileri bize saldırmıştı. Özel güvenlik şiddetine maruz kalmıştık. İki yıl aradan sonra yine aynı senaryo yazıldı. Bugün yine bizi yemekhanede yerlerde sürüklediler. Kendi yemekhanemize bizi sokmadılar. Biz her şeye rağmen yemekhanemize girdik ve bu zamlara karşı olduğumuzu dile getirdik."

Konuşmaların ardından bir süre Rektörlük binası önünde oturan öğrenciler daha sonra dağıldı.