Yalova Platformu üyeleri, Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan köprülü kavşak projesi kapsamında Tonami Meydanı'ndaki kesilecek ağaçlar için protesto gösterisi yaptı.

Karayolları 14'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan köprülü kavşak için Yalova Belediyesi tarafından bölgedeki ağaçların kesilmesine karşı çıkan grup, 'Toprağına, suyuna, havana sahip çık' pankartı ve 'Trafik sorunu ağaç kesilmeden çözülsün' dövizleri taşıdı. Burada grup adına bir konuşma yapan Hakim Menteş, "Bu projenin bölgedeki trafik yoğunluğunu azaltmaya önemli bir katkısı olmayacağı gibi 200'e yakın ağacın kıyımı gibi bir doğa katliamına da neden olacaktır. Biz Yalova Platformu olarak köprülü kavşak projesinden vazgeçilmesini başka alternatiflerin değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

DAL-ÇIK YAPILSIN

Bölgede 20 yıl önce hazırlanan, ancak bazı çevrelerin karşı çıkması üzerine rafa kaldırılan dal-çık projesi olduğunu savunan Menteş, bölge için uygun olan dal-çık projesinin hayata geçirilmesini istedi.

Yapımı devam eden Körfez Geçiş Köprüsü ve otoyol projesi ile Yalova'daki trafiğin rahatlayacağını söyleyen Menteş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu güzergahta halen Yalova üzerinden akan şehirlerarası trafik yoğunluğu yaklaşık yüzde 70 oranında azalacaktır. Bu durum köprülü kavşak projesi konusunda aceleci davranmanın doğru olmadığını da göstermektedir. Yalova Platformu olarak, Dörtyol'a yapılması düşünülen ve ağaç katliamı, kaynak israfı ve estetik bir yıkımdan başka bir sonuç doğurmayacak olan köprülü kavşak projesinden vazgeçilmesini ve bunun yerine doğaya ve kente saygılı bir dal-çık projesinin uygulanmasını talep ediyoruz." (DHA)