BURSA

Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü Bursa'da da coşkuyla kutlandı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Heykel'deki Valilik Binası'ndaki tebrikleri kabul eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saltık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel Semti'nde düzenlenen törene katılan birlikleri ve halkı selamladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Işıklar Askeri Hava Lisesi'nden Hava Yüzbaşı Selami Karaduman, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Zafer Bayramı'nın bağımsızlık, özgürlük ve haksızlığa karşı mücadelede önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Karaduman, kahramanlık destanı yazıldığını kaydetti. Karaduman, 30 Ağustos ile laik, bağımsız, demokratik, çağdaş Türkiye yolunun açıldığını vurguladı.



ÇORUM'DA MEHTERAN COŞKUSU

Çorum'da Zafer Bayramı törenlerle kutlandı. Mehteran takımının gösterisi beğeni topladı.

ISPARTA'DA DUYGU DOLU ANLAR

Hükümet Meydanı'ndaki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra geçiş töreni düzenlendi. Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın halkı selamlayarak bayramını kutladı. Askerlerin geçiş töreni sırasında vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Tören, Vali Özkan'ın tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

ANTALYA'DA SICAK ENGELİ

Kutlamalara aşırı sıcak nedeniyle Antalyalıların katılımı son derece az olurken, bir lise öğrencisi de kutlamalar sırasında baygınlık geçirdi.

SAMSUN'DA YOĞUN KATILIM

Törende gerçekleştirilen halk oyunu gösterisi beğeni topladı. Öğrencilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili okuduğu şiirler büyük alkış aldı. Kutlamalara halk da ilgi gösterdi.


ARDAHAN'DA GAZİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI


Valilik önünde ki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törenler Kongre Caddesinde devam etti. Törene, Vali Ahmet Deniz, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 25’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

Öte yandan Kongre Caddesindeki törenlere geciken 88 yaşındaki Kore Gazisi İmdat Gündüzhev, İstiklal Marşının söylenmesi üzerine bir eliyle bastona diğer eliyle yol üzerinde ki trafik levhasına tutunarak, saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. Atlıların ve Mehmetçiklerin resmi geçidini vatandaşlar alkışladı.

 



BOLU'DA KOMANDOLAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Bolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Bayramı kutlamalarında 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin geçişi göz doldururken, 5 yaşındaki Doruk Ege'nin yüzleri boyalı kamuflajlı komandoları selamlaması törene renk kattı. Askerler 'Her Türk asker doğar', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganlarıyla İzzet Baysal Caddesi'nde geçiş yaptı. Vatandaşlarda ellerindeki Türk bayraklarıyla askerleri selamladı.



ADANA'DA KATILIM AZ OLDU

Sabah saatlerinden itibaren başlayan 30 dereceyi bulan ve nemin etkisiyle daha fazla hissedilen aşırı sıcak kutlamalara ilgiyi azalttı. 2 milyon nüfuslu Adana'da töreni izlemeye yaklaşık 200 kişi katıldı. Saat 09.00'da başlayan tören, halk oyunları gösterisi, askeri birlik ve askeri araçların geçişi sonrası son buldu.

TOKAT'TA SKORSKYLİ TÖREN

Tokat'taki kutlamalar, saat 09.00'da kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma programı ile başladı. Ardından Tokat Valisi Cevdet Can makamında tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda, Vali Cevdet Can, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu halkı selamladı. Daha sonra şiirler okundu, halk oyunları gösterileri düzenlendi. Ardından Bando Takımı'nın eşliğinde tören geçişi yapan askeri birlikler, izleyenlerden alkış aldı. Bu sırada program boyunca alan üstünde uçuş yapan Skorsky helikopterin gösterisi büyük beğeni topladı.

 


İZMİR'DE ASKERLERE SEVGİ SELİ


Büyük taarruzun ardından kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. Yıldönümü, İzmir'de de coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, askerlerin geçit töreni sırasında, alkışlarla sevgi gösterilerinde bulundu.



Geçit töreninde özellikle askerlerin yürüyüşü sırasında vatandaşlar, alkışlarla onlara sevgi gösterilerinde bulundu. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan izleyiciler, bu sırada bol bol da fotoğraf çekti. Askerlerin ve askeri araçların geçişi sırasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopter ile uçaklarla tören alanının üzerinden geçti.



DİYARBAKIR'DA GÖZLER BELEDİYE BAŞKANLARINI ARADI

Diyarbakır'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Demokratik Bölgeler Partisi Belediye Başkanları katılmadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da coşkuyla kutlandı. İlk tören Anıt Parktaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlandı. Buradaki törene Demokratik Bölgeler Partisi Belediye Başkanları katılmadı. Çelenk töreninin ardından protokol Valilik binası önündeki törene geçti. Törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Garnizon Komutan Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın tören aracıyla halkı selamlamasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları folklor ekibi gösterisinin ardından geçit töreni başladı. Askeri tank ve araçların geçidini vatandaşlar coşkuyla izleyerek, alkışladı.

KONYA'DA BÜYÜK COŞKU VARDI

Asker ile askeri araçların geçişi sırasında alanda bulunan vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı.

YALOVA'DA ADD KARANFİLİ

Törenlerin ardından, protokol mensupları ve vatandaşlar, ar Yalova Kent Müzesi’nde Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’nca açılan “Büyük Zafer ve Atatürk Fotoğraf Sergisiöni gezdi. Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi üyeleri ise törenin ardından Atatürk Anıtı’na karanfiller bıraktı.



MUĞLA'DAKİ COŞKUYA TURİSTLERDE KATILDI

Aralarında turistlerinde bulunduğu grup, denizin ortasında 60 metrekarelik dev Türk bayrağını açtı. Parasailing botunun çektiği paraşüte binen Mehmet Kaya da 130 metre yükseklikte dev Türk bayrağı ile birlikte uçuş gerçekleştirdi. Havuzu başlarındaki Hollandalı, Belçikalı, İngiliz, Alman ve Türk turistler gösterileri, 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde keyif içinde izledi.



30 AĞUSTOS TÖRENLERİNE ALMAN PATRİOT BİRLİĞİ ASKERLERİ DE KATILDI

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis'te düzenlenen törenlerle kutlandı. Kahramanmaraş'taki törenlere Alman Patriot Birliği'nin askerleri de katıldı.



MERSİN'DE CHP'DEN ALTERNATİF KUTLAMA

CHP ile beraberindeki 15 sendika ve sivil toplum kuruluşu, resmi törenin ardından alternatif tören düzenledi. Tören alanının boşalmasının ardından Atatürk heykeline çelenk bırakan CHP'liler, İstiklal Marşı okudu. Katılımcılar adına basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Faruk Akar, "Bugün ülkemizde 12 yıl süren kara dönemin insanları birbirine düşman yapan iktidarın, milletimizi etnik ve dini ayrılıklarla bölmeye çalışanların, milli egemenlik ve bütünlüğümüzü başka milletlere peşkeş çekmeye çalışanların, dün savaş sırasındaki mandacı zihniyetten olduğunu, onlarla nasıl mücadele edeceğimizi senin öğretilerinden biliyoruz. Bize bıraktığın Cumhuriyetin hangi şartlarda kurulduğunu unutmadık. Gereğinde biz de içinde bulunduğumuz şartların zorluğunu düşünmeden aynı şekilde davranıp koruyacağız" diye konuştu.

VAN VE HAKKARİ'DE ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Van ve Hakkari'de de törenlerle kutlandı.
Van Valiliği tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen törene Van Vali Vekili Sabri Uzun, DBP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Pınar Demir, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatılırken, caddeye açılan bütün sokaklara polis kontrol noktası kuruldu.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasının ardından Van Vali Vekili Uzun, Belediye Başkan Vekili Demir ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Barutçu valilik makamında geçerek tebrikleri kabul etti. Ardından Beşyol mevkiinde düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Halkın bayramının kutlanmasının ardından halk oyunları gösterisi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Tören, askeri geçit töreni ile son buldu. (Ajanslar)