Nazım Hikmet ve Kurtuluş Savaşını konu alan Kuva-i Milliye oyunu başlamadan önce oyuncular gazetecilerin sorularını yanıtladı. Oyuna geçen yıl başladıklarını bu senede galasını yaptıklarını söyleyen oyuncular, film hakkında, Ortadoğu’da ileri bir ülke konumuna kolay gelinmediğini, bu gelişin işleyişini oyunlarında anlattıklarını söyledi.



Türkiye’de tiyatroya verilen önem hakkında konuşan oyuncular,"Şu anda tiyatronun ilgisinin arttığı zamanlar, kameraları hep görmek istiyoruz sizlere ihtiyacı var tiyatronun, gençlerimizi bu eseri izlemeye bekliyoruz" dediler. Sanat dalı olarak sadece sinema ve dizilerin olmadığını hatırlatan usta oyuncular, oyunculuğun özünde tiyatronun olduğunu ve bu dalın atlanmaması gerektiğini vurguladılar. Kuvai Milliye'nin Tiyatro sahnesine ödülünü almaya gelen isim deneyimli tiyatrocu Müjdat Gezen oldu.



DAVET EDİLMEDİM!

Gezen, bu sene düzenlenen Altın Portakal'a davet edilmediğini dile getirdi. Bir kırgınlık olmadığını söyleyen Gezen, izlemeye de fırsat bulamadığını söyledi. Altın Portakal’da tartışılan Küfür Edebiyatıyla ilgili olarak usta isim, "Argo dilin zenginliklerindendir, ben çok karşı değilim ama bunu iyi yerlerde kullanırlarsa" şeklinde konuştu.



ŞİŞMAN ÇOCUK BAŞARILI!

En son izlediği Türk filmi olarak ise Gezen, "En son bizim şişman çocuğun(Şahan Gökbakar) filmini izledim ve güldüm. Aslında gülüyorum diye kızıyor bazı çevreler, o çocukta öyle bir hava var, komediye dönük bir yanı var, nasıl Cem Yılmaz, ekranda ve sahnede iyiyse, sinemada da onu biliyorum" diyerek Şahan Gökbakar'ın sinemadaki gişe başarısını Cem Yılmaz’dan daha iyi bulduğunu bu sözlerle dile getirdi. Kırılan gişe rekoru için ise, Gezen, "Geçenlerde bunu İlker İnanoğlu'na söyledim, oda bana Gırgıriye 18 milyon izlenmişti, bunu bir araştır" diyerek cevap verdi" dedi.