87'nci Oscar ödülleri için yapılan ön elemede Nuri Bilge Ceylan’ın Kış Uykusu filmi "En İyi Yabancı Film" kategorisinde yarışma hakkı kazanamadı. Ancak İlyas Salman'ın rol aldığı Gürcistan yapımı  "Corn Island" (Mısır Adası) ön elemeyi geçti ve seçilen 9 filmden biri oldu.

Giorgi Ovashvili’nin yönetmenliğini üstlendiği filmde İlyas Salman’ın yanı sıra Tamer Levent ve Mariam Buturishvili bulunuyor. Oscar Ödülleri, 22 Şubat 2015 Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu'nda yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

 

İLYAS SALMAN KİMDİR?


1949 Malatya doğumlu olan İlyas Salman Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu. Konservatuvar'da eğitim görürken son sınıfta okulu bıraktı. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğunda, köylü tiplemeleri ile tanındı. Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliğini yaptığı iki sinema filmi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır. İlyas Salman Ankara Birlik Tiyatrosu'nda 1997'den 2000 yılına kadar sahneye çıkmıştır. Son olarak Hasretim Sansürlüdür isimli bir şiir kitabı ve Türksolu dergisindeki makalelerinden oluşan Kırmızı Beyaz isimli bir kitabı çıkmıştır. İlyas Salman, Gülser Salman ile evlidir ve Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.