FOX TV’de “O Hayat Benim” tam anlamıyla 7’den 70’e herkesin izlediği bir iş haline geldi. Ezgi Asaroğlu, Ceren Moray, Sinan Albayrak, Keremcem, Yeşim Ceren Bozoğlu, Ahu Sungur, Didem İnselel, Nurşim Demir ve Süleyman Atanısev’in başrollerini paylaştığı dizinin setine Keremcem ile röportaj yapmak için konuk olduk. Onunla sıkılmadan saatlerce oturup sohbet ettim. Sanki bir akraba ziyaretindeyim...

Yeni diziniz “O Hayat Benim”le ile başlayalım nasıl dahil oldunuz diziye?

Dizi başlamadan 2 ay kadar önce bana ‘O Hayat Benim’deki Ateş karakteri için teklif geldi. Yaşar Bey’le görüştük. Senaryosu çok güzel, özgün ve geniş bir oyuncu kadrosu var. Öncelikle çeken şey oydu beni. Çünkü bazen dar bir yere sıkışmış hikayeler görebiliyoruz. O hayatın Bahar’ın olduğunu seyircinin de bildiği bir yalan var ortada. Herkesin Ateş dahil Mehmet Emin dahil bütün konak ahalisi dahil, gecekondu ahalisi herkesin kendi alt hikayesi yani. Gerçek hayatta gördüğümüz gibi her insan belli bir yaşa gelene kadar bir sürü şey yaşıyor ve yavaş yavaş görüşmeye başladık okuma provaları senaryo ve sete çıktık ve bugüne geldik yükselen bir reyting ve çok keyifli bir set ortamıyla devam ediyoruz.

Dizi ile ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz?

Çok güzel... Ben 5 tane dizi çektim ve sokaktaki tepkilerin, sosyal medyadaki tepkilerin hangi genişlikte olduğu zaman bir dizinin seyredildiğini ve sevildiğini, hangi darlıkta olduğu zaman da, tam da tutulmadığını anlayabiliyorum artık. İlk günden itibaren benim gördüğüm şey, izleyici bu hikayeyi hikayenin içindeki karakterleri çok sevdi ve bu reytinglerden anlaşılıyor.

Canlandırdığınız Ateş nasıl bir karakter?

Dünyadaki kişi sayısı kadar farklı karakter var. Ama insan insana benzer. Yani her özelliği herkes de görebilirsiniz benim içimde bir katil de vardır mutlaka. Eğer geçerli, yeterli sebebi üretirseniz bir katil de çıkartabilirsiniz. Mesele o karakterin Ateş’in içinde, Ateş’in zihninde onu yaratabilmek. Benim bir işi kabul etmemdeki ana sebeplerden biri de o karakteri canlandırmaktan keyif almaktır. Müzikte de böyle oyunculukta da böyle. İntikam ve aşk var. Birini seçmesi gerekirse herkes bocalar Ateş de bocalıyor sonucunda ne olacak derseniz ben de bekliyorum. Senaristlerimizi kutlamak istiyorum buradan ters köşeye yatırıp duruyorlar bizi.

Animasyon filminde sevgilinizle birlikte oynadınız biraz o projenizden bahseder misiniz?
Türkiye'nin ilk reel Animasyon filmi. İsmi "İksir". Gerçek mekanlarda gerçek oyuncularla çekilen bir film. Sadece animasyon oyuncuları var iki Kedimiz bir Köpeğimiz iki Eşeğimiz bir tane de Horozumuz var. Onlar orada olmadan onlarla konuştuk. Dokuz aydır animasyon çalışmaları sürüyor yurtdışında bitmek üzere mayısta da vizyona girecek. Çok güzel Türkiye'de bir ilk olması açısından.



 

Kimler var kadronuzda ?
Cansu Tosun, Bülent Şakrak, Seda Güven, Bülent Çolak, Oğuz Oktay. Çok uzun zaman oldu Temmuz'da çektik filmi. Adını atladığım arkadaşlarım olduysa af ola. Siyah Martı yaptı projeyi. Mayıs ayında vizyonda girecek inşallah.

Aşk, razı olmaktır

Son albümünüz 2013’te çıkmıştı yanılmıyorsam...

Evet... Eylül’de çıktı. İki video klip çektik. Aptal Aşıkla, Berbat isimli şarkılara. Geçen hafta “Razı Olmaktır Aşk” isimli Murat Güneş şarkısına çok güzel klip çektik. Biraz şaşıracaksınız klibi gördüğünüzde... Farklı bir ışık ve duygu içinde “Razı Olmaktır Aşk” diyerek aşkı anlatmaya çalıştım.

Albüm çalışmalarınız biraz arka planda kalmış gibi...

Böyle bir soru geldiğinde şöyle bir cevap verecek lükse sahibim.10 yıldır bu piyasanın içindeyim ve 5 dizi film çektim, 5 de albümüm var. Bu da sayısal olarak zaten bir eşitlik getiriyor. Sadece albüm yaparken diziye, dizi yaparken albüm hazırlığına vakit bulamıyorsunuz. Ben de oyunculukla ilgili bir şey yapmazken o biriken şarkıları hazırlayıp, dinleyiciye sunmaktan keyif alıyorum. Öyle denk geldi öyle oldu ama hiç biri birbirinin önüne geçmiyor öyle söyleyeyim.

Müzik sektörünü nasıl buluyorsunuz?

Kendimi tam pop müziğin ortasında bir yerde görmesem de, pop müzik dediğimiz müzik özellikle 90’larda patlamasını yaşamış 2000’lerde biraz durulmuş ve legal olmayan şekillerde tüketilmeye başlanmış 2010’larda legalize edilmeye başlanmış bir sektör Türkiye’de. O yüzden bir geçiş dönemi aslında, biraz şanssız dönemdeyiz müzik sektörü olarak.



Takıntılarım çoktur

Sev­me­di­ği­niz bir hu­yu­nuz var mı?

Ba­zen ko­nuş­ma­yı çok uza­ta­bi­li­yo­rum. Ba­zen doğ­ru cüm­le­ kur­mak için faz­la­ca dü­şü­ne­bi­li­yo­rum.

Ta­kın­tı­la­rı­nız var mı?

Ta­kın­tı­la­rım çok­tur. Tak­tı­ğım de­tay­lar çok faz­la, do­la­yı­sıy­la ar­ka­daş­la­rı­mı de­lir­te­bi­li­yo­rum.

Ba­tıl inancı­nız var mı?

Çok da umursamam. Ya­ni bir şey ol­du­ğun­da böy­le tah­ta­ya vu­ru­rum ama bun­lar alış­kan­lık. Bir na­zar bon­cu­ğum var hep boy­num­da ta­şı­dım.

Piş­man­lığı­nız var mı?

Çok var­dı, artık yok...

Ne de­ğiş­ti de şu­ an hiçbir şey yok?

Bir sü­rü şey... Bir de­fa ben de­ğiş­tim, ha­ya­ta ba­kı­şım de­ğiş­ti ger­çek­ten. Piş­man ola­rak hiçbir ye­re va­rıl­mı­yor.



Aşk'a gelmek istiyorum. Ne zaman evlilik? Aileniz, anneniz size bu konuda yorumlar yapıyor mu?

Hep verdiğim bir cevap vardır. Şu anda yaşıyorum şu an öyle bir planım yok. Hiçte soğuk gelmiyor. Ailemden de böyle bir istek hiç görmedim ben. 2001 yılında İstanbul'a gelip 2004'e kadar müzik yapmak için uğraşıp ama hiç bir albüm ve müziğe dayalı bir şey yapamamışken, 'Hadi oğlum sen Uluslararası İlişkilerden mezun oldun ne işin var İstanbul'da' diye bir tane laf duymadım. Ablama ve bana ailemin hiç bir zorlaması yok. Kiminle birlikte olacağımız, ne yapıp yapmayacağımız konusunda hiç bir telkinde bulunmadılar.

Aileniz nerede yaşıyor?
Ben burada tekim. Ailem Bodrum'da. Ablam, eniştem, annem, babam Bodrum'da yaşıyorlar.

Torun var mı?
Yok... Bana kaldı o iş. Benden bekliyorlar...Anne babamda bizim küçük mutlu ailemizin hayalini kuruyor olabilirler. Ben mutlu bir ailede büyüdüm. Aile kavramına saygı ve sevgi ile bakıyorum. Zamanı gelince olacaktır diyorum. Ama şu anda öyle bir planım da yok.



Nasıl gidiyor Seda Güven'le ilişkiniz?
Güzel gidiyor. Uzun süreli ilişkiler yaşayan bir adamdım hep... Ve uzun süreli ilişkiler yaşadığım kişiler de benim önceden arkadaşım olan kişilerdi. Seda da benim çok iyi bir arkadaşımdı. Çünkü insanı tanımak onu sevmek için olmazsa olmaz bir şey bence. Birlikte olduğum kişiden bir şeyler almayı çok seviyorum. Değiştirmek ve değiştirilmekten bahsetmiyorum. Farklı tatlar almayı çok seviyorum Seda da bana çok güzel şeyler veriyor öyle söyleyebilirim. Çok neşeli, çok pozitif çok mutlu bir bakış açısı var Seda'nın... Bu da benim hayataa bakışıma çok güzel etki ediyor. Bu çok önemli bir ilişki için bence. Yani o bana iyi geliyor ben ona iyi geliyorum böyle sürdüğü sürece iyi gidiyor.

Son ola­rak ne­ler söy­le­mek is­ter­si­niz?

Si­zin­le ro­pör­taj yap­mak inanın çok ke­yif­liy­di. Söz­cü Ga­ze­te­si çok gü­zel bir yer­de du­ru­yor, Tür­ki­ye med­ya­sın­da... Ta­kip edi­yo­ruz si­zin­le rö­por­taj yap­mak mut­lu­luk...