Bir televizyon kanalında yayımlanan ve İran’dan esinlendiği belirtilen ‘Kertenkele’ adlı diziye imamların tepkisi sürüyor. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ayhan Polat, "Bu milletin değerlerini taşımayan, sözde sanatçı kılığındaki şahısları, bu diziyi yayınlayan ATV televizyonunu şiddetle kınıyor, dizinin yayından kaldırılmasını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) istiyoruz." dedi. Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayhan Polat, din görevlisi olarak hiçbir mesleği hafife almadıklarını, her meslek ve meslek erbabının kendileri için kutsal olduğunu söyledi. 25 Ekim günü ATV’de ilk bölümü yayınlanan ‘Kertenkele’ adlı dizideki imam karakterinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Polat, şunları kaydetti: "Dizide 'İmam Remzi’ karakteriyle verilmek istenen mesajlar başta Diyanet camiası ve din görevlilerini olmak üzere Müslüman Türk milletini derinden üzmüştür. Din görevlileri ve milletimizin hassasiyetlerini ayakların altına alan bu dizi, milletimizin namaz kıldığı bir camide dini değerlerimizle alay etmektedir. Bir imamı toplum nezdinde küçük düşürmeye yönelik mesajlar vermekte, ‘dinimizce kabul edilmeyen ve toplum tarafından yakışıksız hareketler olarak nitelenen kötü vasıfları imamlar da yapar’ algısının vurgulandığı rencide edici sözler, aşağılayıcı görüntüler ve verilen yanlış, iftira dolu mesajlar utanmazlığın bu kadarına pes dedirtmiştir."


'RTÜK YAYINDAN KALDIRMALI'

İnsanın; yaratılmışların en değerlisi ve en üstünü olduğunu anlatan Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Ayhan Polat, insanların en değerlisinin de Allah ve Resulü'ne inanan ve inandığını yaşayan Müslüman olduğunu dile getirdi. Müslümanların rehberinin imamlar olduğunun altını çizen Polat, şunları ifade etti: "Din görevlileri şahsiyet, karakter ve ahlaken toplumun örnek insanlarıdır. Din görevlisi sadece namaz vakti camiyi açan, namazdan sonra kapıyı kapatan görevli reğildir. Din görevlisi; ömür boyu kapısını da gönlünü de bütün insanlığa açık tutan, minberde, mihrapta, kürsüde her zaman ve her yerde hayatın her safhasında gece gündüz demeden dinin doğru ve sahih kaynaklardan öğrenilmesi için çaba sarfeden önder ve rehber olan saygı duyulan kişidir. Dizideki imam karakteri ise din görevlisini asla yansıtmıyor.

Dizide imamlara ve dinimize hakaret vardır. Dini kurallar ve değerleri hafife alınmıştır.İmamlarımızda ahlak zafiyeti var gibi gösterilerek küçük düşürme vardır. Sendika olarak; toplumun önderi, lideri veya bir bileni konumunda olan imamlarımızın yaşantısını ve hizmetlerini yansıtmayan, dini değerlerimizi hafife alan, kendilerine ait bilgisizlik, menfaatçilik ve hırsızlık gibi hususları imam karakterinde yutturmaya çalışılmıştır. Dizinin senaristi ve oyuncusunu, bu milletin değerlerini tanımayan sözde sanatçı kılığındaki şahısları, bu diziyi yayınlayan ATV kanalını şiddetle kınıyoruz. Dizinin derhal yayından kaldırılmasını RTÜK’ten istiyoruz. İmamlara ve din görevlilerine hakarete ve aşağılamaya yeltenen sefiller unutmasın ki; din görevlileri sahipsiz değildir."