Cumartesi  akşamı ‘Kurtlar Vadisi’ dizisi setinde geçirdiği kaza sonrası ameliyata alınan Necati Şaşmaz’ın durumu hakkında doktoru basın açıklaması yaptı. Medikal Park  Göztepe hastanesi  Kulak burun boğaz bölüm başkanı Prof. Dr. Ünal Bayır ve  Plastik  cerrahı Op. Dr. Ercan Cihandide, Şaşmaz’ın ameliyatı ve durumu hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Araç içi kaza geçiren ve saat gece yarısı 3’te hastaneye gelen oyuncunun  kaza sırasında sette bulunan ambulansta yapılan ilk müdahalenin önemine değinen Prof Dr. Ünal Bayır  “ Kazana esnasında sette ambulans bulunması Necati Beyin büyük şansı” şeklinde konuştu.



PİPETLE BESLENECEK

Ameliyatı gerçekleştiren plastik cerrahı uzmanı Op. Dr. Ercan Cihan Dide Şaşmaz’ın durumu hakkında”  Elle muayene sonucu şüphe edilen kırığın tahliller sonucu alt çenede iki tane  olduğunu tespit ettik. Sol ve sağ yanda bulunan iki kırığa yönelik işlemler yapıldı ve plak setleri hazırlandı. Saat 2’de ameliyata aldık ve 2,5 saat süren iyi geçen  bir ameliyatla Necati Bey’in ağız içinden yaptığımız kesiler ile kırığını eski haline getirdik.” Şeklinde konuştu.  Alt çene ve üst çene ekleminde kırıklar olan oyuncunun 4 ila 6 hafta arası sıkı takip edilen oyuncuya anti ödem tedavisi uygulandığı vurgulandı. Muhabirlerin bundan sonraki süreç ve oyuncunun yaşayacakları hakkında sorulan sorulara Cihandide,”  İyileşme süreci 4-6 hafta arası yakın olacak süreçte koyduğumuz plak ve vidalar ömür boyu kalabilecek durumda, alt çene ve üst çene 4 hafta süreyle birbirine kitli kalacak. Bu süreçte kilo verecek ,pipet ve sıvı gıdalar ile beslenecek. “ şeklinde dedi. Psikolojik durumu hakkında,” Ciddi bir travma parçalı kemik kırığı var iyi bir şekilde atlatacağını umuyoruz. Kendisi ile psikolojik destek konusunu paylaştık ihtiyaç durumunda yardım alabilir. Şu an için bu yönde bir isteği yok.” Dedi. Yüzünde oluşan çizginin de plastik cerrahi tarafından takip edileceğini vurgulayan doktorlar kalıcı bir iz kalmayacağını söylediler. Doktorlar dördüncü ve altıncı haftan sonra oyuncunun azın çıkarılacak tellerin ardından yapılacak kontrol sonrası ikinci bir ameliyat geçirme olasılığı olduğunu söyledi.

DİZİNİN KADERİ BELİRSİZ

İki gündür hastanede olan oyuncunun yanına ilk olarak eşi Nagehan Kaşıkçı’nın geldiği ve hiç ayrılmadığı öğrenildi. Kazayı duyan aile yakınları ve set ekibinin hastaneye geldiği ancak eski rol arkadaşları Oktay Kaynarca, Özgü Namal ve Gürkan Uygun gibi isimlerin henüz ziyarete gelmediği öğrenilen bilgiler arasında. Pana film yetkilileri dizinin nasıl devam edeceği hakkında bilgi vermekten kaçınırken açıklamayı kendi sitelerinden yapacaklarını söylediler.