O büyük acının üzerinden bir yıl geçti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Nasıl geçti bu bir yıl?

32 yıl Müslüm'le rüya gibi bir hayat yaşadım. 1981'den 2013'e kadar... Dediğiniz gibi ateş düştüğü yeri yakıyor. Onsuz hayatın inanın hiçbir anlamı yok benim için. Çok iyi yürekli bir insandı. 32 yıl kavgasız gürültüsüz yaşadık. Bir gün de kavga edip küselim derdim, gülerdi. Mert ve sessiz bir adamdı, güzel adamdı. Bana her zaman Muhterem Hanım derdi, kibardı. Cenazesi inanılmaz kalabalıktı, ne çok sevildiğini herkes gördü. 3 Mart Pazartesi günü Müslüm'ün gidişinin birinci yılı doluyor. Ben bu bir yıl içinde bin kez öldüm.

Bakırköy'de, onunla yaşadığınız evde olmak, yaraya tuz basmak gibi olmadı mı?

Hem de nasıl oldu. Evin her yerinde Müslüm var. O öldü ama ben evde onunla yaşamaya devam ettim. Artık Müslüm beni yanına bekliyor. En büyük isteğim, Müslüm'ün yanına gitmek, ona kavuşmaktır. En büyük korkum öbür dünyada onunla buluşamamaktır. Müslüm ister cennette ister cehennemde olsun, ben de yanında olmak istiyorum. Onsuz hiçbir şeyi istemiyorum. Birlikte yaşadığımız evden de ayrılıyorum. İstanbul yakınlarında bir eve çıkıyorum.

Müslüm Bey'in bir vasiyeti var mıydı?

O bana her zaman bir espri yapardı. Bir yere gitmek için kapıdan çıkarken, Müslüm geç kalma erken gel derdim, o da gülerek 'Muhterem kağıdı kalemi getir, vasiyetimi yazacağım' derdi. Artık geri dönmeyecek. Benim vasiyetim onun mezarına gömülmektir.



Aynı mezara mı gömülmek istiyorsunuz?

Müslüm'ün yattığı mezarı iki katlı yaptırdım. Ben ölünce onun yanına gömüleceğim. Ikinci vasiyetim de ölümümün kimseye duyurulmamasıdır. Sessiz sedasız, gürültüsüz patırtısız Müslüm'ün yanına gitmek istiyorum. O sessizliği, sakinliği sever....

Pazartesi günü ne yapacaksınız?

Müslüm'ün mezarına gidip helva dağıtacağım. İkindi namazının ardından da Şişli Camisi'nde mevlit okutacağım. Gelenler de sağolsun, gelmeyenler de.

Müslüm Bey, sizin hiç sıkıntı çekmenizi istemezdi.

Benim üzüldüğümü görse o da çok üzülürdü. Ancak insanlar beni üzüyor ne yazık ki. Eflatun Müzik Şirketi'nden piyasaya çıkacak Baba Şarkılar 2 adlı bir albüm var. 'Müslüm Bey'in anısına yapıyoruz, ona olan vefa borcumuzu ödüyoruz' diyorlar.



Bu albümde Hülya Avşar, Funda Arar, Sertab Erener, Özcan Deniz ve pek çok sanatçı birer tane Müslüm Gürses şarkısı söylüyor...

O sanatçılar beni ilgilendirmiyor. Keşke, albümü Müslüm'ün adını kullanmadan çıkarsalar. İlk albüm Baba Şarkılar adıyla çıkmıştı, anlaşmıştık. Bir albümlük anlaşmaydı, şimdi yine çıkarıyorlar. Ben buna karşıyım. Müslüm'ün anısına, Müslüm'ün ölüm gününe, Müslüm'ün mevlid gününe albüm çıkarılmasını istemiyorum. Bir de bana ihtarname çektiler, yazıktır, ayıptır.

Para aldınız mı bu söz konusu albümle ilgili?

Önceki albümden 45 bin lira verdiler. Müslüm'ün 40 mevlidinde bu arkadaş, duaya gelenlere tavuklu pilav dağıttı. Albümle ilgili bana vereceği 50 bin liradan 5 bin lirayı dağıttığı tavuklu pilav parası olarak kesti.

Albüm kazanırsa oradan gelecek gelirle Ağrı'da Müslüm Gürses adına okul yaptırılacağı söyleniyor.

Müslüm Gürses, Şanlıurfalı, Halfeti'nin Fıstıközü köyünden... Adana'da da büyüdü. Okul yaptıracaksanız buralarda yaptırın, Ağrı'ya ne diye yaptırıyorsunuz.

Kadırga Müzik Şirketi'nden sizin de ortağı olduğunuz Benden Bu Kadar adlı Müslüm Gürses albümü çıkıyor.

Müslüm'ün gerçekten bu son albümüdür. Ölümünden önce son kez girdiği stüdyoda okuduğu şarkılar yer alıyor. Hatta o gün son şarkıyı okuyup bitirdikten sonra, dönüp 'Benden bu kadar' demişti. Albümün adını da bu yüzden Benden Bu Kadar koyduk. Asıl Müslüm Gürses albümü budur ve Kadırga Müzik Şirketi'yle ortak çıkarıyoruz.

Ekonomik olarak çektiğiniz bir sıkıntı var mı?

Emekli maaşım var, evim kira değil. Arada Müslüm'ün okuduğu şarkıların telif ücretleri de geliyor. Lüks bir hayat yaşamıyorum ve kimseye de muhtaç değilim.

Sağlığınız ne durumda, şikayetleriniz var mı?

Bel fıtığım vardı ve daha önce 7 saatlik bir ameliyat geçirmiştim. Omurlardan biri değişecek. Yakında yeni bir operasyon olacak. Bu arada gözlerim hiç iyi değil.

Nesi var gözlerinizin?

Ağlamaktan gözlerim tahrip oldu. Gözyaşının içindeki tuz, gözlerime zarar verdi. Müslüm hastanedeyken ağlamaya başladım. Çünkü onun öleceğini biliyordum. Zaten, ölmeden bir gün önce de rüyasını gördüm. Ben anneannemin, teyzemin ve oğlumun ölümünü de rüyamda görmüştüm. En son Müslüm'ün ölümünü gördüm rüyamda. Artık rüyamda kendi ölümümü görsem çok iyi olacak.

Allah korusun...

Ben ölümü istiyorum ve bekliyorum. Çünkü ölüm beni Müslüm'e götürecek.