Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin bir odası "Mers virüsü" şüphesiyle karantinaya alındı. Mers şüphesi taşıyan adam burada yapılan tetkiklerin ardından, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, 65 yaşındaki N.S. ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, oğlu tarafından saat 23.00'da Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hac vazifesini yerine getirerek yaklaşık 2 hafta önce Türkiye'ye dönen N.S.'nin, yüksek ateşi olması sebebi ve hac görevi sırasında Suudi Arabistan'da yaygın görülen "Mers virüsü" kapmış olabileceği şüphesi üzerine, hastanenin "Kırmızı Alan" olarak adlandırılan bir odası karantinaya alındı. Hastane personeline ve hastalara önlem olarak maske dağıtıldı. Mers şüphesi taşıyan adamın tetkikleri saat 03.00 sıralarına kadar sürdü.

N.S. daha sonra "Karantina kabini" olarak da adlandırılan özel sedye ile ambulansa alınarak, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. N.S.'nin hastanenin 8'inci katındaki izole edilmiş bir odaya yerleştirildiği öğrenildi.

Her iki hastaneden de adamın son durumuyla ilgili bir açıklama yapılmazken; Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki karantina alınan oda dezenfekte edilerek yeniden açıldı.

"MİLLET PEÇETE TUTUYOR AĞZINA"

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan önlemin yeterli olmadığını belirten hasta yakını Lamiye Yıldız, "Herkes maske takmaya başladı. Hasta yakınlarına hiçbir şey yok. Bir tane hasta varmış; ama içeride önlem amaçlı hiçbir şey yapılmıyor. Millet peçete tutuyor ağzına. Ne kadar koruyucu olabilir ki. Maskeleri görevliler bile sonradan buldu" diye konuştu.