Ankara Asliye 15. Hukuk Mahkemesi’nden Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Ankaragücü için tarihi bir karar çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in başkan seçildiği kongreden sonra yönetimin aldığı borçlanma kararı ‘Yok hükmünde’ sayıldı.

Ahmet Gökçek başkanlığındaki yönetimin göreve geldiği 31 Ağustos 2009 tarihli kongrenin ‘Yok hükmünde’ sayılmasının ardından dönemin Kulüp Başkanı İlyas Ertan Sümer’in, Gökçek yönetiminin kulübü borçlandırma yetkisi aldığı 11 Kasım 2009 tarihli yönetim kurulu kararının iptali için açtığı dava da sonuçlandı. 15. Hukuk Mahkemesi, ‘Yok hükmünde’ sayılan Ahmet Gökçek yönetiminin söz konusu tarihte aldığı borçlanma kararının geçersiz olduğuna karar verdi.

Önceki duruşmada Bilirkişi Raporu okunmuş, Bilirkişi de Ahmet Gökçek yönetiminin Ankaragücü’nün yetkisiz bir şekilde borçlandırdığını onaylamıştı.

Açılan davanın gerekçelerinde 11.11.2009 tarihli yönetim kurulu kararı ile Ankaragücü’nün yetkisiz bir şekilde borçlandırıldığı için transfer yasağı aldığı ve kulübü zarara uğrattığı belirtildi. Ayrıca bu davanın sonuçlanmasının ardından Ahmet Gökçek yönetimi için 11.11.2009 tarihli yetkisiz alınan yönetim kurulu kararı ile kulübün uğradığı zarar için tazminat davası açılacağı belirtildi.

BAŞKAN DAVAYI GERİ ÇEKMEDİ

Bilirkişi raporunun açıklanması sonrası Melih Gökçek ile yakınlığıyla bilinen Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner’in davayı geri çekebileceği iddia edildi. Ancak Başkan Yiğiner, Ankaragücü adına açılan davayı geri çekmedi ve dava sonucunda kulüp haklı görüldü.

Ahmet Gökçek ve 16 yöneticinin, Yargıtay’a itiraz etmeleri bekleniyor. Kararın Yargıtay’da da onaylanması halinde Ankaragücü yönetimi, Gökçek ve yöneticiler için “Yetkisiz olarak kulübü zarara uğrattıkları” gerekçesiyle tazminat davası açabilir.