AMKSPOR

Transfer sezonunun başından itibaren Galatasaray, Saint Etienne’in Türk golcüsü Mevlüt Erdinç’le yakından ilgileniyordu. Hatta futbolcuyla da temasa geçildi. Son olarak Başkan’ın danışmanı Bülent Tulun, Fransa’da milli forvetle buluştu ve senelik 2.2 milyon Euro’dan 3 senelik anlaşmaya vardı. İş futbolcunun kulübüyle bonservis pazarlıklarına kalmıştı ki devreye Galatasaray Başkanı Ünal Aysal girdi.

BÖYLE PAZARLIK OLMAZ

Bülent Tulun, 27 yaşındaki futbolcunun vergiler çıktıktan sonra Fransa’da senelik olarak 900 bin Euro kazandığını ve 2.2 milyon euroluk tekliflerini kabul ettiğini Aysal’a iletti. Başkan ise, “900 bin euro alan adama 2.5 katı para verilmez. Böyle bir pazarlık olmaz. Mevlüt için bu rakam çok fazla” diyerek son sözü söyledi. Bu sebeple Saint Etienne Kulübü’ne resmi teklif yapılmadı.

KULÜPLERE ÖNERDİLER

Bu durumdan haberdar olan Mevlüt’ün menajerleri, G.Saray’ın ilgisini tekrar çekmek için futbolcuyu Newcastle United ve Trabzonspor gibi kulüplere önerdi. Ancak yapılan oyunu G.Saray cephesi anladı. Transfer piyasasında her an her şey olabilir ama G.Saray, milli forveti kadrosuna katsa dahi senelik vereceği ücret 2.2 milyon Euro olmayacak. Bu rakam kesinlikle düşürülecek.