3 Temmuz sürecinde şike iddiasıyla görülen davada başta Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticilerin yeniden ve adil yargılanması talebiyle başlatılan Adalete Fener Yak İmza Kampanyası http://www.change.org/tr/adaletefeneryak internet sitesi üzerinden tüm hızıyla devam ediyor. Elazığ’dan Artvin’e, Almanya’dan ABD’ye kadar dünyanın dört bir yanından sarı lacivertli renklere gönül verenlerin desteği 600 bine yaklaşırken, kampanyaya ünlü isimlerden de destek geldi.



Berna Laçin, Burcu Kara, Cem Yılmaz, Ceyda Düvenci, Emre Kınay, Emre Karayel, Kıraç, Okan Bayülgen, Sarp Akkaya, Şebnem Ferah, Şevket Çoruh kamera karşısına geçti. Adalet çağrısında bulunan ünlü isimler Adalete Fener Yak Kampanyası kapsamında adil ve yeniden yargılama taleplerini yineledi.

Facebook.com/AdaleteFenerYak ve Twitter.com/AdaleteFenerYak başta olmak üzere kampanyanın sosyal medya hesaplarından eşzamanlı yayınlanan videoda yer alan ünlü isimlerini ortak çağrısı şöyle:

"1907’den bu yana sarı ile laciverti, emekle azmi, inançla onuru birbirinden hiç ayırmadık.
3 Temmuz’dan beri masumiyetimize güvenimizi, armaya sadakatimizi bir gün bile unutmadık.

Şimdi, bugün, hemen adilce, yeniden yargılanmak istiyoruz.

Hükümeti, muhalefeti, Anayasa Mahkemesi’ni, meclisi, sivil toplum örgütlerini, sizi, hepinizi adalet için adil yargılanma için göreve çağırıyoruz.

Geleceğimiz için, geleceğiniz için Adalete Fener Yak!”