Apple'ın Pazartesi günü gerçekleşen Evrensel Geliştiriciler Konferansı'nda tanıttığı yeniliklerden biri de iOS programlama diline yönelik oldu. Objective C'nin yerini alan ve "C'siz Objective C" olarak adlandırılan yeni dilin hünerleri ortaya çıkmaya başladı. Bir iOS programcısı, yeni dili kullanarak platformun popüler oyunlarından Flappy Bird'in bir klonunu yarattı.

4 saat içinde tamamladı

Hacker News sitesinin verdiği bilgilere göre, Nate Murray adlı programcı oyunu 4 saat içerisinde tamamladı. Programcının WWDC'deki lansmandan önce Swift programlama dili hakkında bilgisi ve deneyimi yoktu. Objective C ile yazılmış orijinal Flappy Bird oyunundan portlanan FlappySwift adlı klon, oyunun özgün halinden bir farklılık içermiyor.

Kodları yayınladı

Apple'ın programlamayı kolaylaştırmaya yönelik çözümü Swift henüz ilk günlerinde işe yarar olduğunu ispatlamış görünüyor. Programcı Nate Murray, FlappySwift oyununun kodlarını da GitHub.com sitesinde ücretsiz olarak yayınladı. Oyunun kodlarına buradan, Apple'ın yeni programlama dili Swift hakkındaki haberimize ise buradan ulaşabilirsiniz.

http://shiftdelete.net/flappy-birdun-yapimi-4-saat-surdu-52841.html?ref=promo