Apple, geçtiğimiz hafta Salı günü yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini kullanıcı karşısına çıkarmıştı. 4.7 ve 5.5 inç ekran boyutlarıyla birçok kullanıcının beğenisini kazanan iPhone 6 modelleri, yüksek görülenfiyatıyla büyük bir kitleden eleştiri görmesine neden olmuştu.

Dün önsiparişe sunulan ve iPhone kullanıcılarının Apple Store’lar önünde çadırlar kurmasına neden olan iPhone 6 ve 6 Plus modelleri, Apple’a yeni bir rekor daha kazandırdı. İlk 24 saatlik satış diliminde 4 milyon önsipariş alan Apple, saatte150 bin iPhone modeli satarak, rekortmenler listesinin yine birinci sırasındaki yerini aldı.



Geçtiğimiz yıl ilk hafta 9 milyon adet satarak rekor kırdığını açıklayan Apple’ın S modellerinden beklentisi zaten yüksek değil; E ne de olsa kasa değişmiyor, göreceli bir heyecan söz konusu olmuyor. Apple’ı daha da sevindiren kısım ise en çok satış yaptığı Çin pazarına 15 yerine 19 Eylül günü önsiparişe sunacağı yeni nesil iPhone modelleri. Görünüşe göre, Çin olmadan elde ettiği bu rekor Apple’ın kotasını yükseltecek gibi görünüyor.

26 Eylül günü İstanbul Zorlu Center’daki resmi Apple Store mağazasının önünde kuyruklar artmaya devam ediyor. Bakalım iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için önsipariş veren kullanıcılar 19 Eylül’de cihazlarına kavuşunca ortaya nasıl yorumlar çıkacak.