Giyilebilir teknoloji pazarında rekabet hızla sürüyor. Teknolojiseverler tarafından aylardır gerçekleşmesi beklenen IFA 2014, dün itibariyle kapılarını tüm ziyaretçilerine açtı. Berlin’de düzenlenen fuarda dikkat çeken akıllı saat modellerinden biri de Asus’dan geldi.

“Zen-“ serisi akıllı cihaz ailesinin yeni üyesi olan ZenWatch’ın teknik özellikleri, tanıtım videosu ve görselleri paylaşıldı. Cihaz hakkında ortaya atılan tüm söylentilerin doğru çıkmadığını belirtmekte fayda var; diğer bir deyişle ters köşe. Asus’dan 99 Dolar etiket fiyatlı bir akıllı saat tanıtılması beklenirken, Android Wear’lı ZenWatch, 199 Eruo yani 260 Dolar fiyatla göründü.



Gelelim teknik detaylara!

Cihazın fiyatına yer verdikten sonra sıra geldi teknik özelliklere. Aslına bakarsanız üreticiler için en büyük rekabet unsuru olan teknik özellikler, kullanıcılar için de önemli bir kıyaslama etkeni. Çelik kasanın çevrelediği Asus ZenWacth, İtalyan tasarımcılar tarafından geliştirilmiş.

Kendine has arayüzünün ve uygulamalarının üstünde çalıştığı Android Wear’lı giyilebilir model, kalp ritmi ölçme özelliğini de kullanıcıya sunuyor. Ram, GPU(grafik işlemci) hafıza gibi özellikler henüz açıklanmadı fakat, 199 Euro yani yaklaşık569 TL’lik bir giyilebilir cihazın bu yönünden de şüphe etmek yanlış olur.