Rajinikanth, Twitter'da on binlerce takipçi kazanarak Hindistan'da sosyal medyayı şaşırttı. Hem de sosyal medyada fazla birşey söylemeden!
Hindistan sineması dünyada genel Bollywood ile bilinir. Bu sektörde Hintçe filmler Bombay'da çevrilir.
63 yaşındaki Rajinikanth ise Hindistan'ın güneyinde Tamilce filmlerin çevrildiği Kollywood'un yıldızlarından.
Birçok hayranı olan Rajinikanth son olarak 2010'da Endhiran (Robot) adlı bilim kurgu filminde oynadı. Robot'un, Hindistan tarihinin en pahalı ve en çok gişe hasılatı yapan filmi olduğu düşünülüyor.

Twitter onu takip ediyor!

Rajinikanth sonunda Twitter kullanıcısı oldu, ilk tweetinde önce Tanrı'ya sonra da hayranlarına teşekkür etti. Dijital yolculuğun kendisini heyecanlandırdığını söyledi.
Bu mesaj 11 binden fazla kişi tarafından retweet edildi, Rajinikanth'ın yaklaşık 290 bin takipçisi oldu.
Twitter, Hindistan'daki resmi hesabı üzerinden Rajinikanth'a teşekkür etti. Sosyal medyada yapılan şakalarda "Rajinikanth'ın Twitter'ı değil, Twitter'ın ünlü aktörü takip ettiği" söylendi.Ancak Hindistan'da Rajinikanth'ın Twitter kullanmaya başlamasının zamanlamasını manidar bulanlar var. Zira ünlü aktörün son filmi Kochadaiiyaan önümüzdeki günlerde vizyona girecek.

BBC Hintçe Servisi'ne konuşan Tamil kökenli film eleştirmeni Gnani Sankaran, "Rajinikanth filmleri vizyona girmeden önce siyasi yorumlar yapardı. Şimdi ise medyanın sadece bir bölümünü, sosyal medyayı kullanmayı seçti" dedi.
Hint iş dünyası strateji uzmanı Harish Bijoor da Rajinikanth'ın "Tamiller arasında yanlış yapamayacak bir kişi, hatta bir Tanrı olarak görüldüğüne" dikkat çekiyor. Ancak Bijoor'u bir nebze de olsa kaygılandıran faktör, ünlü aktörün Twitter hesabının bir halka ilişkiler şirketi tarafından yönetildiği yolundaki haberler.

"Bu olumsuz bir trend" diyor Bijoor ve ekliyor:  "Twitter bire bir ilişki yürütülmesi gereken bir mecra. Ancak eğer bir Twitter hesabını bir ajans yönetiyorsa, bu propagandadır."